Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Megvan a középfok angolból,...

Megvan a középfok angolból, de aggódok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Társalgási szinten beszélek angolul, rendszeresen használom is, pl teamspeaken, és skype-on, a külföldi ismerőseimmel. Eddig nem okozott gondot a nyelv használata, de januártól megyek ki Oxfordba. Most itthon magamnak ilyen szituációs gyakorlatokat csinálok, és rájöttem, hogy egy csomó mindent nem tudok. Úgy értem, hogy pl próbáltam megfogalmazni, egy bankszámla megnyitásának a folyamatát, és nem tudok szakszavakat (mondjuk folyószámla), ugye amiket még soha nem használtam. Hogy állnak hozzá, egy hivatalos helyen ha elkezdek "makogni", vagy körülírni egy témát, szót?

2012. nov. 20. 21:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Próbálok felkészülni, gyüjtögetem a lehetséges szavakat, de mivan ha kérdeznek tőlem valamit egy hivatalban és nem értek egy két szót?
2012. nov. 20. 21:20
 2/4 anonim ***** válasza:
ne parázz, már nincs ott a pult Dovernél. Ha valamit nem tudsz, rákérdezel/kiszótárazod magadnak. Használd a fantáziád és a leleményességed.
2012. nov. 20. 21:23
 3/4 A kérdező kommentje:
De ha én egy bankban 2 mondta között előkapo egy szótárat nem állnak hozzám másképp?
2012. nov. 20. 21:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne parázz. Ha tényleg társalgási szinten vagy, és eddig online nem okozott gondot a társalgás, akkor Oxfordban sem fog nagy meglepetés érni. Ne húzzad azon magad, mit nem tudsz, azt kell nézni mit tudsz, és abból kell pozitív hozzáállást és önbizalmat meríteni.

Kint viszont nem tudsz majd szótárazni, nem lesz rá időd, nem fogják megvárni, míg beszélgetés közben kikeresed, akár csak mobillal is e-szótárból. Helyette ilyenkor kérdezd meg, hogy kell azt mondani... és akkor írd körbe a szót, tárgy, személy, fogalom, mire használjuk, mit csinál, tulajdonságai. Fognak segíteni készséggel. Esetleg mondj helyette másik szót, amely nem olyan pontos, de kb. azt jelenti, meg fognak érteni. A cél csak az, hogy ügyesen át tudd hidalni azt is, amit nem tudsz, vagy nem jut eszedbe és ne szakadjon meg a beszélgetés. Nem baj, ha hibásan mondod. Pár hónap után még jobban belejössz majd kint.

2012. nov. 21. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!