De én is azt vettem észre, például a gimimben spanyolból és olaszból két csoportnyi jelentkező is összejön, míg németből jó, ha 10 fő megvan, és indulhat csoport. Régebben pedig a németet legalább annyian tanulták, mint az angolt/oroszt (itthon legalábbis).
2012. okt. 25. 22:54
1/6 anonim válasza:
Nem egy szimpatikus nyelv, ráadásul a németekkel lehet angolul is beszélni.
2012. okt. 25. 22:57
2/6 anonim válasza:
Ennyi erővel bárkivel lehet angolul beszélni.
Amúgy nem tudom, itt Közép-Európában sokkal hasznosabb is a német nyelv, az olasz meg a spanyol meg kb semmire nem jó, a gazdasági befolyása ennek a két országnak közel sem olyan erős mint Németországnak/német cégeknek.
2012. okt. 25. 23:45
3/6 anonim válasza:
Mert nem ismerik a Rammsteint.
2012. okt. 26. 15:12
4/6 anonim válasza:
Én mondjuk ismerem a Rammsteint, mégis olaszos vagyok. A mi sulinkban két okból nem választják a németet: mert nem tetszik nekik, nem akarják tanulni, vagy mert általánosban megutáltatták velük. Az első a legjellemzőbb. :)
2012. okt. 29. 20:30
5/6 anonim válasza:
Mindenhová az angol kell, eleve kevesebb a németes. A fennmaradók, akik pedig hajlandóak lennének németül tanulni, elcsábulnak más nyelvek felé, már egyre több nyelvet lehet tanulni.
Régen volt az, hogy csak angol, német volt mindenhol, sőt egyes helyeken még angolból sem tudtak tanár keríteni, pl. rendszerváltozás után kisebb helyeken.
2012. nov. 3. 18:07
6/6 anonim válasza:
Némettel már nem olyan könnyű állást találni, mint régen. Azért még elég sokan beszélnek, meg nagyon sok a kátnyelvű anyanyelvi beszélő(a közelség miatt sok a vegyesházasság), tehát pl. fordítóként/tolmácsként is nehezebb felvenni velük a versenyt. A német cégek se költöznek már annyira ide, vagy ha igen, sokszor az angol a cég nyelve. Én pl. úgy jártam, hogy jó voltam németből, a hollandot érdekességképp vettem fel mellé az egyetemen, és végül a hollanddal találtam munkát. Németes csoptársaim nagy része is más területen dolgozik, inkább csak tanárnak lehet vele elhelyezkedni, de mint írod, már az sem életbiztosítás. Esetleg még annak volt hasznos, aki kiment Németországba dolgozni, vagy oda ment férjhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!