Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit csináltok mikor nincsen...

Mit csináltok mikor nincsen "agyatok" a tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Holnap angol doga és egyáltalán nem fog az agyam. Bármi más jobban lefoglal, és ha leülök a könyv fölé akkor meg elkalandozok.

Mit csináljak? :S Jól szeretnék teljesíteni holnap.

2012. okt. 23. 10:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Önfegyelem kérdése. Ez a titok.

Egyébként melyik évfolyamon, mi a nyelvtan, szókincs, amiből írtok? :)

2012. okt. 23. 10:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Jó idő van, menj ki és szaladd körbe párszor a házat és próbálj néhány tornagyakorlatot a levegőn csinálni. Ez javítja az agy oxigénellátását.
2012. okt. 23. 10:54
 3/8 anonim ***** válasza:
2 vagyok: Amúgy a nagyobb gyerekem tanárnője is ezt csinálja, ha nagyon bamba a társaság akkor felállítja őket az órán és átmozgatja őket a nyitott ablaknál. Néha 10 perc szünet többet ér, mint hogy az alatt is bambulnád a könyvet.
2012. okt. 23. 10:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Nyelvtanfolyamra járok és ott írunk holnap a múlt, jelen, jövő igeidőkből meg a szavakból. Nem kis mennyiség :D
2012. okt. 23. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Gondolj arra hogy valojaban a tananyagnak a ketharmadat kell megtanulnod... a jövö idö mindig "will" + jelen
2012. okt. 23. 11:07
 6/8 Scotty97 válasza:
Én amikor d.u. 5-kor hazaérek, és semmi kedvem tanulni, vagy eszek valami jó édeset, vagy pedig kimegyek és lefárasztom magam fizikailag. Ez nekem bejött.
2012. okt. 23. 14:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Tudom, már nem aktuális, de leírom: a nyelvet nem lehet úgy tanulni, hogy utolsó nap (gondolom nem 1 napod volt az igeidőkre) nekiülsz doga előtt, és lexikálisan biflázod az anyagot. Úgy a dogát lehet megírod mázlival, de használható nyelvtudásod nem lesz.

A nyelv készség. Használat közben lehet megtanulni a nyelvet: társalgás, szórakozás (film, zene), téged érdeklő dolgok fordítása közben felszedni a tudást. Úgy a szavakat sem felejted el, emlékezni fogsz, hogy na ez az a szó, ami abban a viccben volt, meg ez az a szó, amit abban a filmben mondtak, mielőbb lelőtték a csávót, amazt a szót meg a barátomtól hallottam először, ezt a szót meg mindig hibásan tudtam régen. Így a szavakhoz emlék fog kapcsolódni.

Igeidők is ilyenek, használat közben kell látni, alkalmazni a felépítésüket. Úgy nem megy, hogy bemagolod a táblázatot, nem fogod tudni alkalmazni. Az angol igeidőket vagy érted, hogy hogyan/miért rétegződnek egymásra a segédigék és mi történik a főigékkel, melyik alak kell oda, vagy soha nem tanulod meg.

Mondom, a kulcsszó itt a készség. Kb. mint mikor biciklizni tanulsz, ott sem működik, hogy bemagolod az elméleti lépéseit, hogy merre kell tekerni a pedált. Az olvasás is hasonló, nem elég a betűket bebiflázni, gyakorolni kell az egész olvasási folyamatot, hogy gördülékenyen menjen.

Ha nyelvhez elég lenne a magolás, akkor a számítógépekbe beszkennelnének a szótárakat, nyelvtankönyveket és akkor a gép hibátlanul, tökéletesen tudná a nyelvet, de ez nem így van.

2012. nov. 3. 18:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100% osztom a 7-es válaszát!
2012. nov. 3. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!