Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hangzásában melyik nyelv...

Hangzásában melyik nyelv hasonlít legjobban a magyarra?

Figyelt kérdés

2012. okt. 5. 13:39
1 2
 1/16 Pietrosol ***** válasza:
19%

Szia!

Talán a török!

2012. okt. 5. 13:42
 2/16 anonim ***** válasza:
32%

Finn vagy török.

(Külföldiek néha finneknek gondolják a magyarokat a beszédük alapján.)

2012. okt. 5. 13:54
 3/16 anonim ***** válasza:
43%
Külföldiek nekem is mondták, hogy a törökre hasonlít a magyar nyelv.
2012. okt. 5. 14:07
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb nyelvrokonaink a vogulok és az osztjákok. Leginkább tehát ezek a nyelvek hasonlítanak (grammatikailag, hangzásban) a magyarra.
2012. okt. 5. 15:18
 5/16 anonim ***** válasza:
22%
A finn??? Egyáltalán nem hasonlít hangzásában... régen volt már az az i.e. 3000, mikor elváltunk tőlük;)
2012. okt. 5. 21:01
 6/16 mustafa33 ***** válasza:
Nem tudom hirtelen ki is modta a TVben de azt állította, hogy egy ujgur teázóban nézve az arcokat és nem odafigyelve halgatva a beszédet úgy érezte, mintha egy kiskunsági kocsmában lenne.
2012. okt. 5. 21:24
 7/16 anonim ***** válasza:
55%
A FINN. A hangsúly és (egy-két hang kivételével) a fonémarendszer közel azonos. A diftongusokat gyakorlatilag az összes magyar érti (ellentétben az angol diftongusokkal). A török nekem nem annyira jön át. Szerintem a finn sokkal jobban hasonlít, tekintve, hogy a legalapvetőbb szavaink a nyelvrokonságból kifolyólag szinte megegyeznek pl.: mennä- menni elämä - élet stb...
2012. okt. 5. 21:35
 8/16 anonim ***** válasza:

Én beszélek finnül és szerintem hasonló hangzásra a két nyelv. Nekem már sokszor mondták, hogy csak akkor esik le nekik, hogy nem finnül beszélek ha jobban figyelnek a szavakra.

Az újgur dolog érdekes, van egy barátnőm akinek az anyanyelve újgur ő mondta, hogy az apa újgurban anyát jelent az ige meg főnevet. Jót kacagtam ezen, az, hogy hangzásban hasonló lenne, hát elképzelhető, de én még nem figyeltem fel erre..

2012. okt. 5. 22:16
 9/16 mustafa33 ***** válasza:
Előző, bocs de én nem azt mondtam hogy értelemben hasonlítanak a szavak. Halva a beszédet de nem figyelve a szavakra és értelmére. Tehát hangzásban. Ha halja az ember a zsivajt de nem érti a szavakat és úgy próbálja beazonosítani a nyelvet. V.ö. portugál és lengyel, semmi közük egymáshoz (jó idoeurópaiak, de ez tág), de ha messziről hallod mint morajt egyforma.
2012. okt. 5. 22:54
 10/16 anonim ***** válasza:
A török és talán a kaukázusi nyelvek közül...
2012. okt. 6. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!