A mediterrán országokban miért nincs nagy hagyománya a nyelvtanulásnak?
Ha pl. a germán országokat vesszük (Svédország, Hollandia, Németország) kb. mindenki beszél angolul, igaz, nekik nem is nagy nehézség megtanulni a közös eredet miatt.
De pl. a franciák, olaszok, spanyolok nem állnak nagy nyelvtanulók hírében, pedig egy olasznak nulla erőfeszítéssel sikerülne megtanulnia spanyolul vagy franciául és vice versa.
Európában a legrosszabb nyelvtanulók mi vagyunk....
De egy spanyolnak például teljesen felesleges, amikor egész Dél-Amerikában spanyolul beszélnek, sőt már az USA déli részén is!
Igen, de tudtommal Spanyolország Európában van, és itt pedig nem sokra megy egy sima spanyoltudással, ha valahová menni szeretne.
Arról nem is beszélve, hogy Dél-Amerika sokkal elmaradottabb, mint Európa.
2: Nem igazán elmaradottabb. Ráadásul a válság miatt most egyre több európai megy pl. Kolumbiába, amelyik hatalmasat fejlődött az elmúlt években. Sok német iskola nyílt, amelyek minőségi oktatást biztosítanak. Több spanyol ment most Chilébe is, ami kifejezetten európai. Nekem Peruval sem volt bajom, csak én f.stam a földrengésektől. Amúgy jobb volt a kinti albérletem (minőségileg), mint az itthoni saját panellakásom és kb ugyanannyit fizettem érte, mint amit itthon kellett pluszban az üres lakás fűtése+közös költség miatt.
Spanyolországban meg azért nem is beszélnek sokan angolul, mert nagy az ország, van tengerük, annyira nem utazgatnak külföldre, szóval nincsenek nagyon rákényszerülve. Egy madridinak nem nagy cucc elugrani Malagába a tengerhez. Európában meg egyre nagyobb divat lett a spanyol, sokan beszélik. Amikor kint voltam nyelviskolában, az ottani tanulók 99%-a svájci volt, akiknek ez már a 3-4-5. nyelv volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!