Szerintetek melyik szebb nyelv, a német vagy az angol?
Mindkettőt tanulom, az angolt 8 éve, a németet 3. Az angolt imádom, a németet rühellem. Nem is értem, a kiejtése sem tetszik. Stewardess akarok lenni,ahhoz ugyebár kell az angol, de hálát adok az égnek,mert már középfokú nyelvvizsgám van belőle. Alig várom,hogy a német nyelvtől megszabaduljak.
16L
Hangulatfüggő.
Régebben nagyon rondának éreztem a németet, egy pár éve viszont tetszik a kiejtése és a nyelvtana is, főleg amikor anyanyelvi németek beszélik, olyan különös dallama van.
Az angol folyamatos beszéd szerintem nem szép, de egy-egy szó kiejtése nagyon érdekes, szép lehet, pont az íráskép és a kiejtés eltéréséből adódóan.
Én most Németországban élek.
Korábban nem igazán szerettem ezt a nyelvet, de be kell valljam, megkedveltem. Igaz, a standard németben számomra túl sok az erős hang, viszont sváb területen élek, és sváb német igencsak belopta magát a szívembe :). Hangulatosabb, mentes a durva hangoktól, dallamosabb is :)
Az angol, háát... az sem tartozott hangzásra a kedvenceim közé. Az amerikai angoltól sírva tudok fakadni, annyira randa, ellenben a jó ízes, brit, skót, ír angolért megveszek. Ami különös kedvencem a jó kis évszázados szépirodalmi művek gyönyörű angolsággal felolvasva. Egyszerűen sugárzik belőlük a nemesség :).
Ha a mindennapi nyelvet tekintjük, akkor a német a nyerő nálam most. Ha a fent írtakat, akkor bizonyos tekintetben az angol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!