Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek melyik szebb...

Szerintetek melyik szebb nyelv, a német vagy az angol?

Figyelt kérdés
Szerintem a német sokkal szebb.:)

2012. szept. 13. 17:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is.
2012. szept. 13. 17:45
 2/15 anonim válasza:
a német szebb!
2012. szept. 13. 18:14
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Az angol tetszik jobban
2012. szept. 13. 18:32
 4/15 anonim ***** válasza:

Mindkettőt tanulom, az angolt 8 éve, a németet 3. Az angolt imádom, a németet rühellem. Nem is értem, a kiejtése sem tetszik. Stewardess akarok lenni,ahhoz ugyebár kell az angol, de hálát adok az égnek,mert már középfokú nyelvvizsgám van belőle. Alig várom,hogy a német nyelvtől megszabaduljak.

16L

2012. szept. 13. 19:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Attól függ, mire használják. Pl. Goethét vagy Kantot csak eredetiben érdemes olvasni, angolul meg Shakespeare szonetteket vagy Winnie in the Pooh-t, de partizán filmben nincs szebb szó az "Agony!"-nál.
2012. szept. 13. 20:41
 6/15 webnyelv ***** válasza:

Hangulatfüggő.

Régebben nagyon rondának éreztem a németet, egy pár éve viszont tetszik a kiejtése és a nyelvtana is, főleg amikor anyanyelvi németek beszélik, olyan különös dallama van.

Az angol folyamatos beszéd szerintem nem szép, de egy-egy szó kiejtése nagyon érdekes, szép lehet, pont az íráskép és a kiejtés eltéréséből adódóan.

2012. szept. 13. 21:54
 7/15 anonim ***** válasza:

Én most Németországban élek.

Korábban nem igazán szerettem ezt a nyelvet, de be kell valljam, megkedveltem. Igaz, a standard németben számomra túl sok az erős hang, viszont sváb területen élek, és sváb német igencsak belopta magát a szívembe :). Hangulatosabb, mentes a durva hangoktól, dallamosabb is :)

Az angol, háát... az sem tartozott hangzásra a kedvenceim közé. Az amerikai angoltól sírva tudok fakadni, annyira randa, ellenben a jó ízes, brit, skót, ír angolért megveszek. Ami különös kedvencem a jó kis évszázados szépirodalmi művek gyönyörű angolsággal felolvasva. Egyszerűen sugárzik belőlük a nemesség :).

Ha a mindennapi nyelvet tekintjük, akkor a német a nyerő nálam most. Ha a fent írtakat, akkor bizonyos tekintetben az angol :)

2012. szept. 14. 10:46
 8/15 anonim ***** válasza:
Keményebb zenékben a német. Beszédben a brit angol.
2012. szept. 14. 15:09
 9/15 anonim válasza:
Aki azt mondja, hogy az angol nyelv nem szép, olvassa és hallgassa meg Edgar Allan Poe-tól a The Raven-t!
2012. szept. 14. 15:16
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ez az egyetlen vers amit mindenki ismer Poe-tól? AZ összes gótnövendék ezzel jön,már kicsit uncsi. Mindenki ismeri, mindenki olvasta, köszönjük.
2012. szept. 14. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!