Mi az angolban a "nulladik conditional"?
Tudom hogy három típusú feltételes mondat van az angolban, de a tanárom mondta hogy van egy 0.típus is, de azt ritkán használják. Viszont engem érdekelne, és a neten nem találtam rla semmi használhatót.
El tudná nekem vki magyarázni, aki tudja?
A 0. conditional a legegyszerűbb, mert itt mindkét tagmondat egyszerű jelenben van. Akkor használjuk, ha általános igazságokat, természeti törvényeket akarunk kifejezni. Például: If you heat ice, it melts. Ha felmelegíted a jeget, akkor elolvad.
A conditional-okról még egy-két dolog:
Az elsőt (if-es tagmondatban egyszerű jelen, a másikban egyszerű jövő (will)) akkor használjuk, ha valószínű (70-80%), hogy teljesül a feltétel.
A másodikat (if + egyszerű múlt, would + egyszerű jelen) akkor használjuk, ha a feltétel teljesülésének valószínűsége nem túl nagy (20-30%).
A harmadikat (if + past perfect, would + present perfect), akkor használjuk, ha a feltétel már nem teljesülhet, mert a múltban kellett volna teljesünie.
Az általános igazságok, természeti törvények mindig igazak, mindig teljesülnek, ezekhez használjuk a nulladik conditional-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!