Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az angolban a "nulladik...

Mi az angolban a "nulladik conditional"?

Figyelt kérdés

Tudom hogy három típusú feltételes mondat van az angolban, de a tanárom mondta hogy van egy 0.típus is, de azt ritkán használják. Viszont engem érdekelne, és a neten nem találtam rla semmi használhatót.

El tudná nekem vki magyarázni, aki tudja?

2009. júl. 29. 08:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Magától értetődő általános, esetleg tudományos igazság. If it rains the grass gets wet. Tehát nincs jövő időben egyik fele sem. Én se szoktam tanítani, mert ezt ha akarja az ember, akkor se rontja el, teljesen közönséges mondat. Ha beírod a keresőbe, hogy zero conditional, ki fog jönni néhány magyarázat példákkal.
2009. júl. 29. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A 0. conditional a legegyszerűbb, mert itt mindkét tagmondat egyszerű jelenben van. Akkor használjuk, ha általános igazságokat, természeti törvényeket akarunk kifejezni. Például: If you heat ice, it melts. Ha felmelegíted a jeget, akkor elolvad.

A conditional-okról még egy-két dolog:

Az elsőt (if-es tagmondatban egyszerű jelen, a másikban egyszerű jövő (will)) akkor használjuk, ha valószínű (70-80%), hogy teljesül a feltétel.

A másodikat (if + egyszerű múlt, would + egyszerű jelen) akkor használjuk, ha a feltétel teljesülésének valószínűsége nem túl nagy (20-30%).

A harmadikat (if + past perfect, would + present perfect), akkor használjuk, ha a feltétel már nem teljesülhet, mert a múltban kellett volna teljesünie.

Az általános igazságok, természeti törvények mindig igazak, mindig teljesülnek, ezekhez használjuk a nulladik conditional-t.

2009. júl. 29. 09:45
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a magyarázatokat, világos :)
2009. júl. 29. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!