Tudsz olyan filmeket, amiben British angolt beszélnek?
Én kettőt találtam és néztem meg, ezek nagyon tetszettek.
London to Brighton (2006)
Fish Tank (2009)
Köszönöm a segítséget!!
Az összes Monty Python filmekben british angollal beszélnek.
Vagy ott vannak a Jane Austen filmek. Igaz klasszikus angol filmek. Igaz brit kiejtéssel.
(Értelem és érzelem, Büszkeség és balítélet, A mansfieldi kastély stb)
Vagy ott van Mary Poppins (a régi klasszikus film)
This is England
Brigit Jones naplója
Az angol beteg
Trainspotting
Harry Potter filmek
De van még nagyon sok, csak úgy keress rá, hogy British movies, vagy imdbn nézd meg a színészek, rendezők filmjeit, Andrea Arnoldnak például nem ez az egyetlen brit filmje.
Amúgy a Fish Tankban elég változatos az akcentus felhozatal, szóval a kis csaj chav akcentusa, a pasas ír, meg általában nagyon érződik az angoloknál az emberek beszédén, hogy ki melyik városból jöhetett.
Jeeves & Wooster sorozat (Amely P. G. Wodehouse Jeeves-regényeinek filmváltozata, és a magyar címe Majd a komornyik.)
You rang, M'lord? (Csengetett, Mylord? - szintén sorozat, és szintén az egyik kedvencem)
Waczak szálló (kevésbé jó, mint a többi, szintén vígjátéksorozat, végül is nem rossz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!