Mit jelent az, hogy "reszponzív"?
responding readily and positively -> ezt kaptam rá angolul
az iPhonera mondják h reszponziv...
de hallotam màr h azt is jelenti h klasszikus
Nem jelenti azt, hogy klasszikus, sem azt, hogy felelős.
Azt jelenti, hogy "reagáló". Programoknál, telefonoknál stb. olyan értelmben használhatják, hogy jól reagál, azonnal reagál = élvezet használni.
angolosként azonnal a response-ra vezetném vissza (ami választ jelent), de mint kiderült van melléknévi formája is (responsive) - több mindent jelent
- érzékeny, fogékony, befolyásolható
- kedvezően reagáló (gyanítom, erre a jelentésére lehetsz kíváncsi)
- könnyen vezethető, irányítható (vagy erre?)
- felelős, válaszadó
úgy tűnik, többféleképpen is használják
- Responsive - azaz a felhasználó eszközéhez alkalmazkodó rugalmas webdesign --- erről kapsz most legtöbb találatot, ha guglizol, de itt a "klasszikus" is az orvosi szótárból, ami simán félreértés:
- Mind a klasszikus (reszponzív), mind az instrumentális (operatív) kondicionáláskor használt depresszió-model... eszerint ugye van reszponzív kondicionálás (és az a klasszikus fajtája a k.-nak)
üdv
:)
bocsi, doktorrossz - amikor elkezdtem pötyögni a válaszom, még nem volt meg a hozzászólásod
kedves kérdező, az enyémet máris semmisnek tekintheted, az előttem levő a profi válasz
üdv
:)
Rákeresve a gugliban van erre vonatkozóan néhány leírás.
Ezen az oldalon egyszerűen összefoglalják: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!