Melyik spanyol nyelvterületen nem ejtik a szó végi s-t? (pl. eres, dos stb. )
Figyelt kérdés
Hallottam egy spanyol nyelvű számot, amiben a szó végi s-t nem ejtette az énekes. Gyanítom, hogy ez valahol Dél-Amerikában létezik, kérdés: hol?2007. aug. 26. 00:16
2/5 anonim válasza:
Nem csak Mexikóban, hanem Andalúziában sem ejtik ki sokszor a szóvégi s-t... bár én még Kubát tudom elképzelni (ha beszélsz spanyolul, akkor nézd meg a Zimmer Feri c. filmet, abban a kubai lány kiejtésén érezni).
3/5 anonim válasza:
szerintem Argentina... én ezt megfigyeltem egyszer, amikor egy argentin sorozatot néztem a tv-ben, es csak magyar felirata volt...
4/5 anonim válasza:
Az andalúzok vagy nem ejtik ki, vagy helytelenül nem sz-nek, hanem s-nek ejtik.
5/5 anonim válasza:
Az "s" hang kiejtése a spanyolba:
A kasztíliai irodalmi nyelvbenben az "s" hangot apikoalveolásrian azaz emelt nyelvheggyel kell ejeteni, ami már olyan mintha belecsúszna a magyar s hangba.
Andaúziban nem ejtik a szó és zótag végi s-t.
Argentinában és dél-amerika jó részéngyenge h-nak ejtik.
Dél-Spanyolország legdélebbi falvaiban úgy ejtik mnt a c, z hangokat pösze sz nek, mint az angol think th-ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!