Ez értelmes hogy: all i want is he?
Figyelt kérdés
2012. aug. 19. 20:45
1/8 anonim válasza:
Nem szószerint, de jelentésileg: Csak ő kell nekem. (Szószerint: Minden, ami nekem kell az ő). P.S: hím ő.
3/8 anonim válasza:
He a helyes mivel "egyenlővé teszi" "All I want"-t "he"-vel, tehát állítmány, azaz nominative, szerepben áll, nem pedig "want" tárgya.
4/8 rémuralom válasza:
Nem. Him a helyes, mert így mondják (bár lehet, mondanak olyat is, ami a kérdésben szerepel, de szerintem ők lényegesen kevesebben vannak). Angol nyelvi tanulmányaim során én nem találkoztam azzal a szóval, hogy nominatív, úgyhogy ilyet ide ne hozz. Míg egy latin nyelvkönyvnek már a második oldalán találkozhatsz ezzel a szóval, addig az angol nyelvtanokból teljesen száműzve van.
5/8 rémuralom válasza:
Ja, és a nominativusnak egyébként semmi köze az állítmányhoz...
6/8 anonim válasza:
Van olyan, hogy nominative, csak nagy szerepe nincs, mivel az esetek nagy részében egybe van mosódva a többi esettel. (Ez a személyes névmásoknál pont nincs így.)
A válasz a kérdésre pedig, hogy elvileg helyes, de gyakorlatilag nem, mivel az angolok úgy használják, hogy 'all I want is him'.
7/8 anonim válasza:
Én "he"-vel hallottam eddig, de ez esetben többséggel szemben megadom magamat. Elnézést a félrevezetésért.
8/8 rémuralom válasza:
Egyébként a legtöbb nyelven logikus lenne az érvelésed. Magyarul is így mondjuk (vagyis nem, de ha szó szerint lefordítjuk, akkor "minden, amit akarok, az ő", és nem "őt"), németül is, több nyelvet nem ismerek mélyebben, de valószínű, hogy azokban is (vagy ugyanúgy más szerkezettel fejezik ki, mint mi magyarul). De minden nyelvnek megvannak a maga logikátlan baromságai (még a mesterséges nyelveknek is), az angolban pl. ez az egyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!