Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményetek a rovásírásról?

Mi a véleményetek a rovásírásról?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 23:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Én annyit írtam, hogy engem aztán nem érdekel. Most komolyan, ahelyett hogy egy totál kihalt, elveszett nyelven írt táblát tesznek ki, miért nem raknak ki inkább egy faragványt a helyi látványosságról, vagy egy idézetet a Himnuszból. Sokkal többet érne az is mint így, hogy 1.000 emberből 1 érti.
2012. aug. 10. 13:29
 12/28 anonim ***** válasza:
53%
Ha te csak ennyit írtál, akkor rád nem vonatkozik a válaszom, bocsi! Egyébként ezen már lehet vitázni, sztem mindkettő jó dolog.
2012. aug. 10. 13:30
 13/28 A kérdező kommentje:
Szerintem nem nehéz megtanulni a rovásírást,nagyon könnyű.Én tegnap kezdtem és már egy csomó betűt tudok.
2012. aug. 10. 16:02
 14/28 anonim ***** válasza:
66%

A rovásirásokat még a szakértök sem tudják egyértelmüen elolvasni, ugyanannyak a szövegnek több, teljesen eltérö olvasata van a legtöbb esetben. (Közeli rokonom ebben a témában professzor).

Mivel sok esetben a magánhangzókat nem használnak, illetve sokszor egy-egy jel szótagot is jelölhet, ezért igen nagy a kavarodás.

Mellékesen magyar rovásirás nem létezik, amit jelenleg egyesek annak tekintenek, az a székely rovásirás, de azt senki sem tudja bizonyitani, hogy tényleg köze van a magyar nyelvhez.

2012. aug. 10. 21:21
 15/28 anonim ***** válasza:
41%

"Nem azért nem vagytok magyarok, mert nem akarjátok megtanulni, hanem mert szerintetek hülyeség. Aki a magyar szimbólumokat nem tiszteli, az márpedig nem magyar."

Nem a rovásírást tartom hülyeségnek, hanem amit körülötte csaptok ti fasiszták. Én veled ellentétben tisztelem a magyar szimbólumokat annyira, hogy nem használom politikára.

"Éppen a ti agymosott fajtátok nem képes."

Látod ezt mondod egy magyarra te sz.arházi? Milyen fajtám, te neonáci barom? Én magyar vagyok és büszke rá! És én tudom milyen az a hazaszeretet veled ellentétben, aki összekevered a szélsőséges eszméiddel és a giccsel.

Kérlek szépen kérj bocsánatot, amiért nem tekintesz magyarnak. Ellenkező esetben kirekesztő hazaáruló sz.arházi vagy!

2012. aug. 13. 07:23
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Komolyan, lassan ha valaki a hazaszeretetről beszél, meg kell kérdezni, hogy te most magyar vagy vagy Jobbikos. :-)
2012. aug. 13. 07:27
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és hozzáteszem, szerintem a hazaszeretet és a szélsőjobbos eszmék egyáltalán nem egy gyökérből származnak. Sokan úgy értelmezték a nyilas/fasiszta/náci/stb. eszméket, hogy azok túlzásba viszik a hazaszeretetet. Holott azt nem is lehet túlzásba vinni. Sokkal ésszerűbb magyarázat, hogy ezeket az eszméket egyáltalán nem a hazaszeretet szülte.

Hiszen alapjában véve más a kiindulópont, a szélsőségesek elsősorban meg akarják határozni ki is a magyar, a többit meg kirekeszteni, addig a hazaszerető magyarok inkább az összetartozást éltetik, ebben pedig pont a szélsőségesek jelentik a legkeményebb diót, hiszen mit is kezdjen az ember az olyanokkal, akik kijelentik, hogy te bizony nem vagy magyar, csak mert nem lengeted velük együtt politikai rendezvényeken a zászlót, sőt giccsesnek találod amit művelnek. Ilyenkor lassan én is eljutok odáig, hogy én meg őket ne tekintsem magyarnak, holott nyilván nekem ugyanúgy nincsen jogom kétségbe vonnom a magyarságukat, mint ahogy nekik se lenne az enyémet. Milyen szép lenne, ha mondjuk egy-egy nemzeti ünnepen nem lennének pártrendezvények, hanem együtt ünnepelne mindenki politikai nézettől függetlenül, és senki sem próbálná magyarabbnak beállítani magát a többi magyarnál. De pont ez az, amit egy Jobbikos nem tud megérteni, mert tényleg képtelenek nemzetben gondolkodni, ők csak egy bizonyos politikai ideológiában képesek gondolkodni, amit a nemzet helyére tettek.

2012. aug. 13. 07:39
 18/28 anonim ***** válasza:
Sok van már a rovásotokon.
2012. aug. 13. 10:17
 19/28 anonim ***** válasza:
6%

"Nem a rovásírást tartom hülyeségnek, hanem amit körülötte csaptok ti fasiszták."

Fasiszták Olaszországban vannak.

"Én veled ellentétben tisztelem a magyar szimbólumokat annyira, hogy nem használom politikára."

Ki használja itt politikára? Egyetlen pártot v politikust nem neveztem meg, veled ellentétben.

"Milyen fajtám, te neonáci barom?"

Neonácik Németországban vannak.

"Én magyar vagyok és büszke rá!"

Ha az lennél, nem fikáznád a rovásírást.

"És én tudom milyen az a hazaszeretet veled ellentétben, aki összekevered a szélsőséges eszméiddel és a giccsel."

Te vagy az, aki számára a hazaszeretet szélsőséges dolog.

"Sokan úgy értelmezték a nyilas/fasiszta/náci/stb. eszméket, hogy azok túlzásba viszik a hazaszeretetet. Holott azt nem is lehet túlzásba vinni."

Te is összemosod a kettőt.

2012. aug. 13. 17:49
 20/28 anonim ***** válasza:

"Fasiszták Olaszországban vannak. "

Tévedés, például Spanyolországban is, mai értelemben ez a szó nem csak az olasz fasisztákat jelenti, hanem bizonyos szélsőséges mozgalmak összefoglaló neve.

"Ki használja itt politikára? Egyetlen pártot v politikust nem neveztem meg, veled ellentétben. "

Pedig nyilvánvalóan lejön a szövegedből, hogy te valamely szélsőjobbos párttól vagy szervezettől, feltehetőleg a Jobbiktól vetted át a szövegeidet. Ők akarják megmondani, hogy ki a magyar és ki nem.

"Neonácik Németországban vannak. "

Lásd, mint a fasizmus.

"Ha az lennél, nem fikáznád a rovásírást. "

Még egyszer, sehol sem fikáztam a rovásírást, én azokat fikáztam, akik túlmisztifikálják a jelentőségét, mint te. Még egyszer kérlek, ezúttal szépen, kérj bocsánatot, amiatt, mert kétségbe vontad a magyarságomat! Tudod ez magyarok között nem illik.

"Te vagy az, aki számára a hazaszeretet szélsőséges dolog."

Mert miért is? Ez esetben magamat is szélsőségesnek nevezném. Nyilván amit ti, Jobbikosok hazaszeretetnek neveztek, az tényleg szélsőséges, csakhogy ti nem szüleitektől, nagyszüleitektől kaptátok a hazaszeretetet, hanem politikusoktól.

"Te is összemosod a kettőt."

Nem, én nem mosom össze. Én határozottan szétválasztom. Pl. abból, hogy te engem nem tekintesz magyarnak, mert más a véleményünk a rovásírásról, egyértelműen lejön, hogy te nem szereted a hazádat. Aki szereti a hazáját, az a véleménykülönbség ellenére is örül, ha egyel több hazaszerető magyar van, és nem kívánja a saját feltételei alapján szűrni honfitársait. A szélsőségesek nem hazaszeretőek, hanem kirekesztőek. Teljesen másból táplálkozik a kettő, mert te a magyarok között akarsz különb lenni, azzal hogy a veled egyet nem értőket nem tekinted magyarnak, a hazafi magyarok viszont véleménykülönbségektől függetlenül tekintik mind a 15 milllió magyart magyarnak.

2012. aug. 14. 09:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!