Szerintetek a német nyelv mindig meghatározó lesz Magyarországon?
Figyelt kérdés
Nagyon sokáig ugyebár a német volt a legszélesebb körben beszélt idegen nyelv az országban, csak a rendszerváltás utáni években előzte meg az angol, de még így is a második legfontosabb idegen nyelv az országban, kb minden iskolában vagy angolul vagy németül lehet tanulni, ez a minimum.
Szerintetek ez a jövőben változni fog (pl. a francia, spanyol javára)? Vagy a német továbbra is megmarad 2. legbeszéltebb idegen nyelvnek az országban?
2012. aug. 9. 11:39
1/3 anonim válasza:
Ausztria közelsége, ill. az, hogy elég sok sváb él a határnak ezen az oldalán is, ha ők őrzik a hagyományaikat, akkor ez a két tényező eléggé meghatározó lesz a német nyelv megmaradásában. (Szerintem)
2/3 anonim válasza:
Szerintem igen. A nemet nyelv a magyaroknak sosem volt "idegen" nyelv, a szoros osztrak kapcsolat miatt. Most Ausztria meg mindig a szomszedban van, Nemetorszag a fö gazdasagi partnerünk, Europaban a legerösebb gazdasag. Termeszetesen az angol a number one, de öt, ha valami nagyobb dolog nem törtenik, szerintem meg jo ideig a nemet fogja követni. A franciaval az a baj, hogy Franciaorszag messze van tölünk, illetve Kanadatol eltekintve csak a szegeny orszagok lakoinak anyanyelve.(Emellett persze fontos közvetitönyelv,vilagviszonylatvan fontosabb, mint a nemet). A spanyolt rengetegen beszelik, de fökepp a fejlödö del-amerikai orszagokban, illetve Europaban Spanyolorszagban, aminek a gazdasaga most romokban hever. Tehat a spanyol fontos vilagnyelv, de europaban szinte nem is hasznaljak közvetitönyelvnek. (Nincs ekezetem, gondolom eszrevetted mar :D)
3/3 anonim válasza:
Szerintem marad. Már elég régóta jelen van, és kevésbé függ a politikai változásoktól, mint más nyelvek. Ez alatt azt értem, hogy a középkortól kezdve a német mellett jelentős volt a latin nyelv is ,a rendszerváltás előtt kötelező volt az orosz, most meg az angol ugye mindent visz, de a német mindig ott van ezek mellett, és fontos, hasznos nyelv maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!