Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolban mi a különbség az, ,...

Angolban mi a különbség az, , I'm goin to listen. " és az, , I will listen. " között?

Figyelt kérdés

2012. júl. 31. 12:34
 1/8 A kérdező kommentje:
*going
2012. júl. 31. 12:42
 2/8 Antimod ***** válasza:

A going to valamivel kevésbé erős szándékot fejez ki, mint a will.

Pl. azt mondod egy barátodnak, hogy "I'm going to do it", akkor azt jelenti, hogy ezt szándékozom tenni.

De a főnöködnek például azt kell mondanod egy feladatra, amit kiosztott rád: "I will do it".

2012. júl. 31. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Mit úgy tanultuk, hogy a going to-t akkor kell használni, ha már valamit elterveztél, hogy csinálsz a jövőben: pl I'm going to read this book.

A will-t pedig akkor, ha ez hirtelen elhatározás: pl anyukád kérdezi, hogy feladod-e a levelet, te meg most mondod, hogy majd megcsinálod

2012. júl. 31. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Elso jol irta, ha "going to" akkor tervezem, hogy x dolgot csinalok; Ha I will, akkor, ha a fene fenet eszik, akkor is csinalom (hja, a fonoknek csak az "I will do it" mondhato :).

Masodik: ez nem hirtelen elhatarozas kerdese, mert ha igen, akkor hozzateszem, hogy "suddenly I decided..."

2012. aug. 2. 06:15
 5/8 anonim ***** válasza:

A going to előre elhatározott cselekvésre utal, amely lehet határozatlan időpontban is.

Pl.: I'm going to visit my mom.

Ehhez hasonló a present continuous-ban írt jövő idő, ami 100%, hogy bekövetkezik és van időpontja.

Pl.: I'm visiting my mom tomorrow.

A will egy a bészélgetés közben elhatározott biztos cselekvésre utal, ami szintén lehet határozatlan időpontban.

Pl.: I will visit my mom.

Ennek vannak gyengébb formái, például a may, amikor a cselekvést talán végrehajtod.

Pl.: I may visit my mom.

Nézz utána nyelvkönyvekben, sokkal jobb, mint itt kérdezősködni!

2012. aug. 2. 10:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.. Közben már megtaláltam a könyvben...
2012. aug. 3. 17:53
 7/8 anonim válasza:

örülök, hogy megtaláltad, de azért írok én is. Mi például úgy tanultuk, ahogy a 2. válaszoló írta.

Going to: eltervezett

Will: "hirtelen" döntés/elhatározás

És légyszíves írd már meg nekem privátba, hogy a te könyvedben, hogy is van ez. Köszi

2012. aug. 8. 18:01
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Azért ezt is fölírom, mert hasznosnak tűnik. Az én könyvemben úgy van, hogy going to... - szándékozni, a will pedig (egy teljesen más leckében) - fog vm-t csinálni. Szóval nem egymással párhuzamosan tárgyalja a könyv.
2012. aug. 9. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!