Ha a kinai (mandarin) es az arab ennyire elterjedt nyelvek a vilagon, miert nem tanuljak tobben? Kina elvileg a jovo birodalma.
Nem rossz ezeket tanulni, nekem van ismerősöm, aki arabot tanul pl.
Azért nem terjedt itt el annyira, mert jellemzően a magyarok nem ilyen területekre utaznak (nem nyaralás céljából értem persze), meg a munkahelyeken sem ezeket a nyelveket kérik - egyelőre.
De ettől még nem jelenti azt, hogy ne lenne hasznos tanulni.
A kínaiak maguk is 3 éves koruktól kezdve tanulják kiváltképp az írásrendszert, gyakran még egyetem/főiskola alatt is (és a levélíráshoz még így is szótár kell nekik).
Az egy dolog, hogy sokan beszélik, de attól még nem világnyelv. A kínai cégeknél dolgozók, pedig beszélnek angolul, és a fiatalok is tanulnak angolul.
Az arab írásrendszer és nyelv sem egyszerű.
A kínai nyelvet szerintem az írásrendszere miatt nehezebb megtanulni, minthogy írták kiskoruk óta folyamatosan tanulják, habár a nyelvtani része állítólag egyszerűbb mert nincsenek benne igazán ragozások :-)
Magyarországon is ha jól tudom egyre elterjettem illetve elkezdtek egy magyar-kínai nyelvkönyvet is készíteni és Miskolcon van valamilyen hely ahol már kínait is tanítanak.
Hát az arab..őszintén szólva nekem tetszik és nem nagyon zavar a nyomorúságuk és van pár arab ország aki jó gazdaságilag is.Az írásrendszer elsajátítása egyszerű :-) Én csak hobbiból kezdtem tanulni pár hónapja és eléggé jónak tűnik.Néhány hang van ami nehezebb, de talán a széles szóhasználat miatt és a kicsit nehezebb nyelvtan miatt lehet hamar feladnák a dolgot.Meg ott sok dialektus is van ugyogy előszőr a standard arabot kell tanulni amit állítólag mindenki ért és dialektust hozzá tanulni..ha nagyon komolyan veszi valaki :-)
Én csak hobbiból csinálom és mert van pár arab barátom és nagyon megtetszett :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!