Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolból mennyivel nehezebb a...

Snoopy23 kérdése:

Angolból mennyivel nehezebb a felsőfokú nyelvvizsga, mint a középfokú?

Figyelt kérdés

Van aki azt mondja, hogy németből a középfokra nehezebb eljutni, mint angolból, viszont állítólag angolból nehezebb a felsőfokú vizsgát megszerezni, mint németből. Valakinek van erről személyes tapasztalata?

Nekem van egy Euroexam kétnyelvű, komplex angolom, jó lenne egy felsőfokú is.

2012. júl. 13. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy 60%-kal átcsusszantál, vagy közel 100% lett.. Szerintem, ha egy 90% fölötti középfokút csináltál, akkor simán megpróbálhatod a felsőt is. (én is így csináltam, csak nem angolból. jó, kb két hónapot készültem rá, de elég lájtosan, és meglett a felső.)
2012. júl. 13. 16:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A felsőfok jóval nagyobb szókincset kíván meg, mint a középfok, egészen speciális témákhoz is konyítani kell(iparosodás, környezetszennyezés, jog stb). Pár új nyelvtani szerkezetet is érdemes megtanulni (levélnél, beszédben nagyon jól jöhet), illetve a kiejtés és a beszéd folyékonysága is nagyobb hangsúlyt kap. Euroexamre szeretnél menni felsőfokra is? Ezt nem ismerem, én telcre szoktam felkészíteni, felsőfokra is.
2012. júl. 13. 16:17
 3/8 tsara90 válasza:

Én a közép és felsőfokot is euroexam-nél csináltam.

Nekem a közép 89% a felsőfok 85% lett.

Én úgy vettem náluk észre (amúgy a felsőfokot én 2010-ben tettem le, szóval lehet, hogy változott azóta), hogy a felsőfok annyiban nehezebb, hogy komolyabb témák vannak és ezáltal természetesen nagyobb szókincsre is van szükséged, amit nagyon szeretnek az a környezet védelem, globális felmelegedés stb. A nyelvtani rész igazából nem volt hű de nagyon különböző, sok újdonságot már nem nagyon tudnak berakni, inkább csak "trükkös" feladatok vannak, szóval jól oda kell figyelni.

Szóval nekem nagyon bejött az euro exam, csak ajánlani tudom.

Sok sikert!

2012. júl. 13. 16:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, a felsőfokút is az Euroexamnál szeretném. Nekem bejött az, hogy szabadabban gondolkodhatok, nincs direkt nyelvtani feladatokkal telezsúfolva. Akkor nincs mese, szókincsbővitésre kell helyeznem a hangsúlyt és a beszédem "folyékonyabbá tételére".
2012. júl. 14. 07:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Még egy dolog, amiről szeretném hallani a véleményeteket. Olvastam az egyik weboldalon, ahol tanulás-módszertani tanácsokat adnak (www.angolnyelvtanitas.hu), hogy voltak akik úgy készültek fel felsőfokú vizsgára, hogy nagyon sok angol nyelvű filmet néztek angol felirattal. Állítólag 2 év ilyen sorozatnézés után sikerült a felsőfokújuk. Nekem ez annyira elképzelhetetlen. E mellé szerintem még rengeteg más dolgot is kell csinálni.
2012. júl. 14. 07:57
 6/8 anonim ***** válasza:
A feliratos film iszonyatosan jó (egyszerre vizuális és audiális), sokkal jobb, mintha csak zenét hallgatsz, és még azért is nagyon jó, mert egyből szituációban hallod a kifejezést, könnyebben az aktív szókincsed részévé válik. Emellett a kiejtésben, a hanglejtésben is rengeteget segít. Nekem még bevált az angol nyelvű regny olvasása is. Az talán nem annyira a szókincset fejleszti, mint segít abban, hogy egy szöveget úgy is megérts, hogy van benne jópár ismeretlen szó. Ha meg épp van kedved, szótárazgathatod az érdekesnek tűnő szófordulatokat. Emellé javasolnám az 1000 kérdés 1000 válasz című könyv tanulmányozását (a felsfokúét, de még a középfok is nagyon hasznos lehet), ha nem akarsz tanárhoz menni, akkor szépen megtanulod a szavakat, majd kifejted a véleményed a tükörben magadnak. Sok sikert!:)
2012. júl. 14. 08:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. júl. 14. 09:18
 8/8 anonim ***** válasza:
na meglett? én euron voltam felsőfokon, de szerintem nagyon nehéz! a hallgatás meg a nyelvtan főleg. az egyik feladatból konkrétan egyet sem tudtam biztosan... de azért meglett beszédem meg 100%os lett :D
2012. nov. 17. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!