Milyen nyelveket beszélsz és milyen szinten?
- magyar - anyanyelvem
- angol - ha nem is anyanyelvi, de erősebb, mint egy sima felsőfokú
- német - nyelvtanom pocsék, de magabiztosan beszélek szinte bármilyen témában (nem tanultam, csak felszedtem azóta, hogy itt élek)
- francia, spanyol - nagyon alap mondatok mennek, nem vesznék el, és halnék éhen Párizsban vagy Madridban, de írni nem tudok
Nem, nem akarok statisztikát készíteni sem esélyeket felmérni. Én beszélek 4 nyelven, nekem nincs szükségem esélyekre. Egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy pl. a magyar emberek milyen érdekesebb nyelveket beszélnek.
(Főleg, hogy európai szinten eléggé le vagyunk maradva az idegen nyelvek beszélésével.)
De ha nem tetszik a kérdésem, akkor nem feltétlenül kell rákattintani, mert van az oldalon még 100ezer más kérdés, amit nézegethetsz.
magyar: anyanyelv
angol, olasz: felsőfok
német: közép- és felsőfok között
francia: alap- és középfok között
spanyol, holland: kb. alapszint
Engem eleve érdekelnek a nyelvek, főleg az újlatin és a germán nyelvek, szeretnék majd ezek közül többet jól megtanulni.
Angol - erősen küzdök vele (most lesz a középfokúm, majd ott kiderül mennyit tudok.
Olasz - 2 éve tanulom, egész jól megy. Az alapszintű már biztos megvan :).
Latin - össz-vissz 2 évet tanultam, azt is kényszerből. Nem sok maradt meg belőle.
Plusz, természetesen a magyar, az anyanyelvem.
Sajnos ma már nyelv nélkül szinte sehol sem lehet elhelyezkedni :(...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!