Hogy kell kiejteni Halle Berry nevét?
Abban igazad van, hogy úgy kell kiejteni a Berry-t, mint a Blackberry végét, csakhogy az angol anyanyelvűek azt sem "böri"-nek ejtik, hanem "beri"-nek. Ugyanúgy, ahogy a ferry is "feri", vagy a Terry (Black) is "teri". A Blackberry pont olyan tudatlanságból lett magyarul "blekböri", mint ahogy a Harley (Davidson) meg "herli" lett, pedig az "harli".
A Halle-nek pedig ugyanaz az első magánhangzója, mint a blackberry black-jének: egy e-szerű hang. A Halle végén pedig egy sima "i" van. Tehát:
Halle Berry: "heli beri", IPA: /ˈhæli ˈberi/
Blackberry: "blekberi", IPA: /ˈblækˌberi/
Sajnálom, kedves kérdező, de ha te másképp tudod, hidd el: te tudod rosszul.
"Hát már bocs, de a Berryt eleve "böri"-nek kell ejteni, szal nagy angoltudósok még mindig nem tévedtek ide."
Hát már bocs, hogy nem vagyunk "nagy angoltudósok", de akkor is a többieknek van igaza és nem neked. (Amúgy a második hozzászóló vagyok.) És tényleg, ha így tudod a választ is, akkor mi a fenének kellett megkérdezni???? Ne haragudj, nem rosszindulatból írom, csak az ilyen kérdezők mindig felk.úrják az agyam! És egyszerűen nem értem meg ezt a logikát, hogy tényleg minek kell olyat megkérdezni, amit úgyis jobban tudsz (vagy legalábbis azt hiszed). -.-'
És ha többen is ugyanazt mondjuk neked, akkor azért majd igazán el is hihetnéd. És igazából nem is az zavar a legjobban, hogy azt hiszed jobban tudod ennek ellenére, hanem az, hogy a válaszaidat bunkó stílusban írod meg. Ha már vettük a fáradságot arra, hogy válaszoljunk neked, akkor legalább normális modorban írnál vissza. Na de mindegy. Bocsi, tényleg nem "bunkóságból" akartam írni, csak el akartam mondani a véleményemet erről az egészről.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!