Melyik nyelvet érdemes tanulnom? Ti melyiket választanátok?
Az USAban szeretnék élni/dolgozni, idegenforgalmisként. Angolul és olaszul már beszélek(most jönnek a vizsgák), és 2 hét múlva egy évre latin-amerikába megyek spanyolt tanulni.
A családom román származású, de én nem tudok románul sajnos.Tehát a ROMÁN az egyik nyelv, de ezt nem sok helyen beszélik. Gondolkodtam még a PORTUGÁLon is, mert az 5.leggyakrabban használt nyelv. A FRANCIA is tetszik. OROSZon is gondolkodtam, de arra azt mondják, hogy nagyon nehéz, lehet azt majd fősulin kellene tanulni.Sokan ajánlották az ARABot, de ha egyenlőre az orosz is nagy falat lenne, akkor ez is. (tapasztalatok is jöhetnek, köszönöm szépen) :)
Én 16 éves vagyok most. De ha a helyedbe lennék akkor:
román: igazból, nem ismerem ezt a nyelvet. Úgy tudom, hogy kicsit hasonlít az olasz nyelvre. Viszont, szerintem (ez csak az én véleményem) egy kicsit olyan szlávos is. És én nagyon nem szeretem a szláv nyelvet. Szóval, én nem választanám.
portugál: nagyon hasonlít a spanyolra, amit nagyon szeretek. Viszont ennek is van egy kis szlávos beütése, méghozzá a kiejtés miatt. Mert a portugálok inkább a mássalhangzókra fektetik a hangsúlyt és a magánhangzókat teszik a háttérbe ettől egy PICIT szlávos. Ezért nem választanám.
Francia: imádom ezt a nyelvet. Sajnos nekem nincs más lehetőségem csak az, hogy egyedül kezdjek neki a megtanulásának. Hasznos, gyönyörű nyelv. Én gondolkozás nélkül ezt választanám. Amúgy, erre a nyelvre is azt mondják, hogy nehéz.
Orosz: Ha nekem ezt kellene tanulni, én esküszöm világgá mennék.
Szerintem próbálkozz a franciával. Mivel olaszul már tudsz, így a francia már nem lesz olyan nehéz, mivel sok közös van a két nyelvben (elég csak megemlíteni a dormire igét ami franciául dormir)
Az orosz egy nehéz nyelv, szerintem ne válaszd.
Az arabbal is ugyanez a helyzet.
Ha sokan beszélnek portugálul, akkor lehet, hogy érdemes lenne azt megtanulnod, mivel sok közös van benne a spanyollal. (A francia csak az én mániám.)
Szerintem románnal nem sokra mész, ha nem sokan beszélik, szóval ez is kiesett. (rendben van, hogy ez egy szép ritka nyelv, de a magyar talán nem az?)
Maradt a portugál és a francia. Én szívem szerint franciát választanám, de neked szerintem a portugált kéne megtanulni, mivel a spanyol mellett az hasznos lehet.
Remélem tudtam valamit segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!