Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tudnátok ajánlani egy jó,...

Tudnátok ajánlani egy jó, bevált japán nyelvkönyvet amivel "könnyen" (érthetően magyarázzon), autodidakta módon meg lehetne tanulni japánul? Köszönöm előre is.

Figyelt kérdés
2012. jún. 9. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez maximum N5-ig megy szépen, ezután lelassulsz nagyon(tapasztalat). Próbálkozz japánpelceken, viszonylag jól össze vannak foglalva a dolgok. Egy könyvet viszont mindenképp kerülj: A kezdő japán, csak lazán címűt. Tele van hibával!
2012. jún. 10. 14:34
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

Én ebből tanulok. Igaz, nem autodidakta módon, tanárral, de ezt úgy vettem észre, nagyon szépen elmagyarázza a dolgokat. Mondjuk japán írást nem tanít, szóval akkor válaszd, ha írni egyenlőre nem feltétlenül szeretnél. Bár hogyha úgy van, leírhatod magadnak a mondatokat, szöveget, amit tanulsz japán karakterekkel. :)

2012. jún. 10. 14:54
 3/6 Melody-chan válasza:
Én a DEKIRU-t ajánlom, az egyik legjobb nyelvkönyv. ^-^
2012. jún. 10. 17:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Amiket fentebb ajánlottak, valóban használhatók, de őszintén szólna én intelek attól, hogy egy nyelvet - különösen a japánt - telejsen autodidakta módon tanuld.

A fentebb említett forrásokkal - ahogy valaki utalt is rá - az alapok alapjait meg lehet ugyan tanulni, de az "igazi tudást" már nem adják ingyen....

Olyan sokan vannak, akik autodidakta módon akarnak MEGtanulni japánul. De kérdem én, kitől fogsz kérdezni, ha nem értesz valamit? Ki fogja kijavítani a hibáidat? Ki fogja átnézni a fogalmazásaidat? Ki fog a tankönyvön kívül még sok-sok egyéb, érdekes, sokrétű feladattal ellátni? Ki fog átsegíteni egy nehezebb szöveg megértésén, ha sehogy sem akar összeállni a kép?

Annyi minden van, amit autodidakta módon egyszerűen nem nagyon lehet megtanulni. A nyelv egy élő képződmény, pusztán könyvekből és ilyen-olyan internetes forrásokból legfeljebb egy nagyon korlátozott alapszintre lehet eljutni, és az is hosszabb idő, mintha valaki tanárral tanulna...

Hadd kérdezzek vissza, miért autodidakta módon szeretnél tanulni? És mi a célod a tanulással, miért szeretnél japánul tanulni? És az is érdekelne, hogy mit szólsz a fentebbi érveimhez? ;)

2012. jún. 10. 17:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Utolsónak írom: teljesen egyet értek veled abban amit írtál, de nem nyelvvizsga szempontjából vagy munka miatt vagy esetleg kiköltözés miatt akarok ismerkedni a nyelvvel, hanem pusztán azért mert érdekel. Kicsit hülyén hangzik de elég nagy anime rajongó vagyok, karatéztam is jónéhány évet így megfogott a nyelv, nagyon szépnek tartom. Kb ezért szeretnék tanulgatni.

De én is úgy terveztem hogy ha netalán mégis szeretnék vmi komolyabbat kezdeni a japánnal, akkor elmennék tanárhoz, de erről még nincs szó.

Még egyszer köszönöm a hozzászólást és a tanító kritikát.

2012. jún. 10. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez a "legnemesebb" motiváció - úgy értem, hogy nem ilyen-olyan érdekekből tanulod, hanem egyszerűen a saját örömödre, mert érdekel!

(azért annyiban egyetértek a kettővel előttem szólóval, hogy egy tanár akkor is sokat jelent :)

2012. jún. 11. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!