Hogy tud a _sár_ _gőzölögni_?
Figyelt kérdés
Egy angol regényben olvastam szó szerint a következőt: "Last night’s mud was steaming". Vagyis az előző esti sár gőzölgött. De hogyan??? A szövegkörnyezet sehol nem említ se tüzet, se meleget (a sztoriban ezen a ponton délelőtt van, hideg, épp egy kiadós eső után, és az eget elnézve rövidesen újabb is lesz), és mindez egy erdős tájra vonatkozik.
De hogyan gőzölög a sár, ha nincs semmi hőforrás? Vagy mire akar ez utalni?
2009. júl. 2. 23:30
1/5 anonim válasza:
Meleg van. A levegő hűvösebb lesz hirtelen. Akkor persze látod. Ugyanis mindig gőzölög(szárad) csak nem mindig látszik. Nem láttál még ilyet? Erdőn gyakori.De máshol is. Városban talán az aszfalt gőzölög, nyári eső után. Olyat biztos láttál. Esős, de meleg(fülledt ) idő.
(nem friss)
2/5 A kérdező kommentje:
Ahha. Vagy úgy. Köszönetem. Tény, nem láttam még ilyet. De köszönöm a segítséget, most már ezt is tudom. :)
2009. júl. 2. 23:41
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
Neked is kösz a példákat. :)
2009. júl. 2. 23:44
5/5 anonim válasza:
Elég lenne kicsit gondolkodni. Mikor is kezd el gőzölögni a víz? Ha melegebb mint a környezete. A sárnak meg megvan az a jó tulajdonsága, hogy rohad benne minden levél és ilyesmi, szóval még az is melegítheti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!