A latin nyelv nehezebb, mint a francia?
Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 09:01
1/6 anonim válasza:
szerintem nem, szerintem sokkal könnyebb... Nekem az az igazsag, hogy a franciaba beletört a bicskam, nekem nem ment, szerintem nagyon nehez, a latin meg könnyen ment.
2/6 anonim válasza:
A latin nagyon egyszerű nyelv! Középfokú nyelvvizsgám is van belőle. Egyszerű a kiejtése, nem társalgási nyelv, a nyelvtana logikus, érdekes a hozzá kapcsolódó kultúrtörténet. Ha latinul megtanulsz, utána minden újlatin nyelvet könnyebben el tudsz sajátítani, de még a németet és az oroszt is nyelvtanilag jobban meg fogod érteni.
3/6 anonim válasza:
Mindkettőt tanultam, a latin könnyebb, de hasznossága kétséges - alapozónak jó más nyelvek későbbi tanulásához, meg persze a műveltséged pallérozásához. A francia elég nehéz, összehasonlításban az angollal (ami szerintem legkönnyebb, nincs benne ragozás, főneveknek neme!) és a némettel.
4/6 anonim válasza:
A latin nyelv egyáltalán nem olyan nehéz, mint sokan hiszik. Kiesjtése könnyen elsajátítható, nem bonyolult. Nyelvtana nagyon logikus felépítésű, bár ez bonyolíthatja, hiszen minden nyelvtani szabályt meg kell tanulnod.
De például a magyarral összehasonlítva igazán könnyű.
Vale (viszlát)!
5/6 anonim válasza:
A latinhoz képest számomra minden más indoeurópai nyelv rém könnyű. Ettől függetlenül imádtam latinul tanulni, és jól is ment. Akkor döbbentem rá igazán, hogy mennyire ez az európai kultúra alapja.
6/6 anonim válasza:
Fuuuj ruhellem a latint! 2 eve tanulom, katasztrofalis eredmennyel! Szamomra nagyon nehez az a sok bemagolando szabaly meg declinatio,conugatio. A francia szamomra elmeny!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!