Hogy tudok németül útbaigazítást kérni?
Figyelt kérdés
Remélhetőleg pár hét múlva kimegyek németbe, legalább ezt kéne tudnom, ha eltévednék XDDD2009. jún. 28. 19:22
11/16 anonim válasza:
elsö vagyok, 3 eve Nemetorszagban elek megszakitasokkal, de azert talan hadd legyen nemi fogalmam a nemetek kedvesseget illetöen. Soha egy rossz szot, vagy egy rossz nezest nem kaptam, amikor kijöttem alig tudtam nemetül, es mindig segitettek. Ha odamentem, megkerdeztem, hogy segitene-e, es megmmondana-e, hogy hol van a valmi, akkor volt olyan, aki elkisert oda, amit kerestem, mert latta, hogy nem ertem, mit valaszolnak. (Thüringen)
12/16 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltatok. Az oldalról a dolgokat meg lementettem, majd kinyomtatom és olvasgatom míg oda nem érek, hátha ragad majd rám vmi :)
2009. jún. 30. 19:12
13/16 anonim válasza:
Wo finde ich ....?
Wo ist...? - talán ez a legegyszerűbb, és kézzel lábbal összejön ;)
14/16 anonim válasza:
Ja, csak éppenséggel te se örülnél, ha valaki odajönne, hogy: hol találom a Halászbástyát? Csak így, minden nélkül.
Szerintem is inkább: Guten Tag, entschuldigen Sie bitte, könnten Sie mir erklären, wo ich diese Straße/dieses Gebäude/ finden kann? Vagy valami ilyesmi, de arra készülj fel, hogy nem igazán fogja figyelembe venni, hogy te mennyire lassan érted meg azt, amit ő mond :)
15/16 anonim válasza:
Én sokkal jobban örülnék neki,ha valaki odajönne,és azt kérdezné,hogy:Elnézést,hol találom a Halászbástyát?
Kimondott idegesítene,ha így kérdezné:
Jó napot,bocsásson meg,kérem,el tudná ön nekem mesélni,hol én ezt az utcát/épületet/ találni tudom?
16/16 anonim válasza:
Kinek mi. Én azt is utálom, ha jónapot-tal köszön valaki, igazán hozzá lehet tenni azt is, hogy "kívánok". De igazából úgy mondja a kérdező, ahogy akarja, én is csak egy variációt írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!