Hogy tudok németül útbaigazítást kérni?
A kedvességüket én is megcáfolnám...
ha simán úgy kezded, hogy "wo finde ich" akkor extra bunkók is lesznek. így kezdd: "Könnten Sie mir sagen, wo finde ich...".
Attól függ,hogy hol.A bajorok például nagyon kedvesek és segítőkészek.Igaz ők nem is vallják németnek magukat.
Entschuldigen Sie bitte,wo finde ich die...
Ich möchte nach...
Ezek tökéletesek.A wo finde ich egyébként is nagyon népszerű szókapcsolat a német nyelvben.
Én elég sokszor voltam kint,és a németek szerintem is nagyon udvariasak.Ha az útszélén várakozol,a 3. vay 4. autó biztos megáll,és átenged az úton.De már az is előfordult,hogy nem figyeltem és féktávolságon belül léptem le a járdáról egy főúti kereszteződésben.Visszaugrottam, és meglepett,hogy az autó megállt,és átengedett.Az előzőre azért dudálhattak,mert feltartotta a forgalmat.
Ha útbaigazítást kérsz,nagyon készségesek.Volt olyan eset is,hogy még le is rajzolták,hogy merre kell mennem
Jó ha leírod magadnak,hogy hova is akarsz menni,így könnyebb lesz kérdezősködnöd.Jó utat !
Szerintem kezdd így:
Entschuldigung bitte, sprechen sie ungarisch?
:D
Most komolyan! Itt egy kis gyorstalpaló német nyelvből:
Ha lejjebb lapozol a linkelt oldalon, sok alap kifejezést/példa mondatot találsz!
Előző vagyok, most olvasom, hogy a végén milyen fontos infók vannak:
:D
Hatóságok
Nem csináltam semmi rosszat.
[Nicht getan keiner schlecht]
Félreértés.
[Mißverständnis]
Hova visznek?
[Hovdas abfahren?]
Le vagyok tartóztatva?
[Ab bin zurück¦halten]
Magyar/Román/Szerb állampolgár vagyok. (férfi)
[Ungarisch/Romanisch/Serbe Staatsbürger bin. (Mann)]
Magyar/Román/Szerb állampolgár vagyok. (nő)
[Ungarisch/Romanisch/Serbe Staatsbürger bin. (Frau)]
Szeretnék ügyvéddel beszélni
[Liebt Anwalt sprechen]
Nem lehetne a bűntetést most kifizetni?
[Nicht stutzent nicht das Schandtatést derzeit auszahlen?]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!