Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ti milyen könyvekkel, szótárak...

Ti milyen könyvekkel, szótárakkal tanuljátok a japánt?

Figyelt kérdés
Mert szótárból Magyarországon nemigen van normális, könyvből is csak kettőt ismerek idáig: A Dekirut és a Jamadzsi Maszanori-félét. Hogy lehet így tanulni, ha ennyire hiányos az anyag?

2012. máj. 21. 15:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi kedves előző előtti, de inkább megismerkedek facebook-on japánokkal, majd ők megmondják, hogy jó-e amit írtam, nem fogok havonta tízezreket elkölteni, főleg, hogy ki tudja, meddig csinálom. Amikor egyedül is megy a tanulás, akkor fölöslegesnek érzem tanárra költeni.
2012. máj. 22. 16:38
 12/18 anonim ***** válasza:

A leghatékonyabb talán a kettő kombinációja: tanulni + anyanyelvűekkel gyakorolni :)

Ami pedig a japántanárok óradíjait illeti: nagyon széles a skála. Konkrétan van, aki másfél órát 10.000 HUF-ért tart, amit biztosan nem sokan tudnak megfizetni.

A saját tapasztalatom az, hogy a legtöbben havi 10-15 ezer forintnál többet nem tudnak japánra költeni (sokan még annyit sem...), s ezért általában heti 1x90, 1x120 percet vállalnak, ami havi 8-10 órát jelent. Aki ügyes és szorgalmas, az ezt is nagyon jól ki tudja használni.

Ez kb. 1.500 forintos óradíjat jelent, ami viszont természetesen még mindig nem kevés, ha onnan nézzük, hogy sok család örül, ha a számlákat ki tudja fizetni és a betevőre is jut, viszont nagyon baráti ár, ha onnan nézzünk, hogy ez még angolos vagy németes viszonylatban sem számítana drágának.

Mindenesetre akármilyen módszerrel is tanulsz, kívánom, hogy örömöd legyen benne, és hogy sok-sok sikerélményed is legyen :D

2012. máj. 22. 17:38
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

A 9. hozzászóló szinte szóról szóra leírta azt amit én is írni akartam neked. Sokan vannak így, ezen az oldalon is többször láttam már ilyen hozzászólásokat, hogy majd én egyedül, nem kell tanár, angol is ment így stb. A japán nyelv egyszerüen nem ilyen, annyi apró de fontos dolog van kezdve a rengeteg nyelvtanon át az udvariassági szintekig, hogy tanár nélkül nem fog menni. Sajnos ezzel a hozzáállással nem sok sikerélményben lesz részed.

Abban meg ne bízz,h majd a japánok kijavítják. Ez csak akkor lenne ha tanárként tanítana, barátok csak sok-sok kérés után max. 1x-1x ha kijavítanak, nem fognak állandóan javítgatni, hisz az ő szemszögükből ez udvariatlanság lenne. Másrészt pedig kezdetekben mégis, hogy fogod megérteni egy japán magyarázatát, főleg ilyen komoly dolgokban?

Arról nem beszélve, hogy míg egy tanár szépen el tudja neked magyarázni addig egy átlag japán nem biztos, hogy el tudja mondani, hogy ez a nyelvtan miért így van és miért így kell használni.

2012. máj. 23. 10:56
 14/18 A kérdező kommentje:
de hiszen én csak arra voltam kíváncsi, ki hogyan tanulja, azt nem említettem (vagy említettem volna?), hogy én is szeretném tanulni...
2012. máj. 23. 22:07
 15/18 A kérdező kommentje:
Igazából ugyanezt a kérdést érthettük volna bármilyen olyan nyelvre, ami lehet, hogy nem fontos, de sokmindenkit érdekelhet. Ilyen lehet még például a dán, a norvég, vagy a görög, ezekhez sincs elegendő anyag. Én azért a japánról kérdeztem, mert az eléggé ,,felkapott" mostanság.
2012. máj. 23. 22:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Abból, hogy konkrétan a japán szerepel a kérdésekre, valamint abból, hogy apró betűvel azt is leírtad, hogy Neked már milyen könyvek vannak meg, szerintem egyértelmű, hogy első közelítésből a japánra voltál kíváncsi :)

De igaz a meglátásod, hogy annak ellenére, hogy "kis nyelv", meglepően sokan szeretnének vele foglalkozni ilyen-olyan szinten, és szerintem ez nagyon jó. És az is helyes meglátás, hogy magyarul nem sokminden van hozzá.

Éveken át tanultam én is Magyarországon, de az áttörést az az időszak hozta, amikor Japánba mentem tanulni.

Hááát, ez is egy lehetőség, de ez már tényleg nem olcsó. Akkor már inkább magántanár itthon :D

2012. máj. 24. 09:38
 17/18 anonim ***** válasza:
dekiru 1-2 próbálkozok + animéket nézek :)
2012. szept. 22. 10:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Na, hogy haladsz?
2013. okt. 31. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!