Milyen svédet beszélnek északon?
Magyar vagyok, 10 éves korom óta tanulok svédül, 1X voltam Göteborgban. Nagymamám Överkalixban él, télen fogom meglátogatni. Milyen az ottani svéd? A baj az, hogy nem igazán szoktam vele telefonon beszélni, max 3szor egy évben, mert már elfelejtett magyarul, (nagyon töri, néha svéd szavakat mond, és sokszor rosszul ragoz) meg amúgy sem hallom tisztán a hangját a telefonban.
Milyen az ottani akcentus? 2 évre megyek ki hozzá:)
Ó, de jó neked!
Szerintem nem lesz olyan vészes. Én most egy svéd népfőiskolán vagyok és az összes diák közül azok beszélnek a legérthetőbben, akik északról származnak. Az egyik srác arjeplogi és ő mondta, hogy pl. a kalixiak még az átlagnál is lassabban beszélnek, mintha mindig álmosak lennének. Bár most ahogy nézem Överkalix kicsit odébb van, de szerintem a szövegértéssel nem lesz gondod. :)
Köszi, hát ez biztató:) Egy ottani kisiskolában/ a szomszédos kisváros valamelyikében tanítanék vagy angol vagy németet vagy svédet:)
Kicsit félek, a stockholmiakat és malmöieket egyálatlán nem értem. Mintha más nyelv lenne:)
Kinek mi a nehezebb...:)
Amúgy köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!