Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehet úgy egy új nyelvet...

Lehet úgy egy új nyelvet 0-ról elkezdeni, hogy nincs pénze az embernek?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra nincs pénzem, hogy nyelvsuliba járjak, vagy tanárhoz évekig, hogy jól tudjam használni. De mindig is szerettem a nyelveket, szeretnék egy újabbat is tudni.

Lehetséges egyedül megtanulni egy nyelvet vagy hagyjam a csudába ?

2012. máj. 13. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Én egyszer voltam ilyen fizetős nyelvsuliban és semmit nem ért. Marha szar volt. Persze nem mindegyik suli ilyen.

Megtudod tanulni egyedül, csak a beszélgetést kellene gyakorolni majd valakivel.

Rengeteg szót, kifejezést kell tanulni. Nyelvtan szabályokat, amihez nem feltétlen kell iskola.

Neten le lehet tölteni anyagot. Néhány könyv meg még nem olyan drága.

2012. máj. 13. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Lehet önállóan is tanulni.
2012. máj. 13. 16:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Megtanulhatsz önállóan egy idegen nyelvet gond nélkül, de csak akkor fog menni, ha nagyon pontosan tudod, hogy mit kell megtanulnod. Ha nem tudod, mi az a fonéma vagy mi az a melléknévi igenév, vagy mi az az igeszemlélet, akkor nem sokra mész külső segítség nélkül.
2012. máj. 13. 20:07
 4/6 hollófernyiges ***** válasza:
58%

Nekem fogalmam sincs hogy mi az a fonéma vagy melléknévi igenév, de attól még gond nélkül használom a magyarban vagy az angolban.

Szerintem bátran kezdd el, antikváriumban pár száz forintért kapsz kezdő nyelvkönyvet (ha mondjuk nem szuahélit vagy norvégot akarsz tanulni) a neten pedig sok anyagot találsz kiejtéshez meg tanuláshoz.

2012. máj. 14. 08:41
 5/6 webnyelv ***** válasza:

Írod, szereted a nyelveket, így valószínűleg fog menni.

Emberfüggő, ki tud önállóan nyelvet tanulni. Ha az érdeklődés megvan, az már sokat jelent! És ha érted, szereted a nyelvtant, az is nagy előny! A beszéddel lehet inkább probléma.

2012. máj. 15. 16:53
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat !

Igen, szeretem az idegen kultúrákat, a nyelveket. Gondoltam is, hogy a nyelvtannal elbírok, de nem lesz kivel beszélgetnem. Azt hiszem, nekiugram, aztán majdcsak lesz valami :)

2012. máj. 15. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!