Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A lengyel és az orosz nyelvben...

A lengyel és az orosz nyelvben sok közös szó van?

Figyelt kérdés

Úgyértem, mindkettő szláv nyelv és mennyi a hasonlóság köztük?

Előre is köszi a válaszokat:)

2012. máj. 11. 18:33
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
Azt nem tudom, de mi a szlovákkal is simán megértjük a lengyeleket és el is beszélgetünk.
2012. máj. 11. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Vannak, de nem értik meg egymást. Elvből sem, meg amúgy sem. A szlovák meg a lengyel mindkettő északi vagy nyugati szláv név, elfelejtettem már a nevét, a lényeg, hogy egy csoportban vannak, az orosz viszont külön csoportban, az az ukránnal van együtt. Szal a lengyel-orosz kommunikáció problémás.
2012. máj. 11. 18:43
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
A lengyel nyugati szláv nyelv, az orosz keleti, szóval nem annyira. Máshogy fejlődtek.
2012. máj. 11. 19:40
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

Szóban nem nagyon értik meg egymást, mert teljesen más kiejtési szabályok szerint beszélnek. Írásban valószínűleg könnyebben ki tudnák következtetni a közös tövekből, hogy mit akar a másik (persze csak ha a lengyel ismeri a cirill betűket). Közös szó kevés van, de közös tő (gyökér) igen sok, csak nem biztos, hogy ez rögtön feltűnik.

A lengyelben nagyon sok a német és latin jövevényszó, az oroszra ez nem jellemző.

A lengyel nyelvtan sokkal nehezebb o.O

2012. máj. 11. 22:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2012. máj. 13. 13:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Miért pontozták le így a válaszokat??? Pedig senki sem írt hülyeséget!!
2012. máj. 14. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!