Hogy van ez a mondat angolul?
Getting here will cost you much.
Az idejutás sokba kerül neked.
If you would like to come here you will have to pay a big amount of money.
Az első válaszoló tökéletes, de ezt ne használd, mert duplán hibás...
IF és WOULD SOHA nincs egymás mellet, pfuj!!
3. hozzaszolonak.
Elhamarkodtad a kijavitasat az elotted szolonak.
If you would like to...-ban nincs semmi rossz.
Az if - "ha"-t jelent
a "would" viszont szigoruan a "like"-al egyutt ertette a mondatat, tehat a "would like"- "szeretni vmit csinalni"-kent ertette, szoval:
"IF you WOULD LIKE to get here, you need a lot of money."
HA ide SZERETNEL jutni, sok loved kell, hogy legyen.
Természetesen nem szólnak érte, a beszéd nyelv más, mint az írott, ne keverj! Én itt leírom, nem beszélem az interneten.........
Egyébként akárhogy vesszük hiba, hiába a 'like'-kal van együtt, ÍGY, ebben a formában sohasincs egymás mellett (persze erre mondom, lehet, hogy hallottad Amerikában így, de a hivatalos, ÍROTT nyelvben soha sincs.. Ha pedig tényleg nem hiszel nekem, menny el egy nyelvvizsga szóbelire és mondd el ezt a mondatot!)
Az IF és WOULD kapcsolatát nem úgy értem, hogy egy mondaton belül nem lehet! Mondok 1 plt:
I WOULD buy a new car IF I HAD enough money.
(nem egymás mellett vannak, mint az 'If you would like'-os hibás mondatban)
vagy
If I were a racing driver, I'd drive for Ferrari.
~U.A. a helyzet, nem If you would like....
ű
Biztonság kedvéért leírom a szerk.-eket, hogy nehogy megint valaki visszaírjon, hogy nincs igazam:
1ST CONDITIONAL
If+present simple/continuous..+ ...további mondatrészek és utána will.es jövő
2ND COND.
If +were/was tehát p.s vagy past c. +stb és would
3RD
If+Past Perfect+....+would have done sg.
Remélem segíthettem !!!!
"if you would like to" (idézőjelek közé téve)
A Google 2,240,000,000 (kétmilliárd kétszáznegyven millió) találatot ad rá. Nem hinném hogy ennyiszer elhibázzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!