Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Megváltoztathatom a nevem...

Megváltoztathatom a nevem japán névre?

Figyelt kérdés

Bocsánat, nem nagyon szoktam kérdéseket feltenni, nem tudom, hogy melyik kategóriába való igazán. Nos, a kérdésem bővebben: Tipikus magyar nevem van.Ha nevet szeretnék változtatni, akkor lehetne japán nevem? Péládul Szabó katalin, vagy Kovács Pista helyett lehetnék mondjuk Ryuugamine Len vagy Yori kagatou? Nem vagyok 12 éves aki naruton nevelkedik, egyszerűen már 3 éve tanulom a japánt, voltam is japánban és ázsiában sokszor. Nagyon szeretem a nyelvet, Élnek is barátok/ismerősök kint, és 5 éven belül költöznék ki. Ez nem egy hirtelen elhatározás, és nem is gyerekes álom, csak egy szimpla kérdés. Van valami törvény, ami megtíltja a nem-magyar nevek felvételét?

Előre is köszönöm a válsz(oka)t. Ps.:bocsánat, ha helyenként nem voltam érthető és rosszul fogalmaztam vagy a helyesírásommal van baj, de rettentő álmos vagyok, nincs erőm koncentrálni)

2012. ápr. 27. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a nevet magyarositani lehet, ellenkezö irányba viszont nem lehet változtatni. De a legcélszerübb, ha az anyakönyvi hivatalban kérsz olyan cimet, ahol az adott szabályoknak megfelelö felvilágosiást kaphatsz.
2012. ápr. 27. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet.
2012. ápr. 27. 23:01
 3/5 anonim ***** válasza:

huhh szerintem nem lehet:/

70%

2012. ápr. 28. 18:24
 4/5 anonim ***** válasza:
egyébként leírnád, hogy a barátaid hogyan jutottak ki Japánba? Ugyanis én is szeretnék majd kikerülni. Már el is kezdtem két hónapja tanulni a nyelvet, úgyhogy már elhatároztam nem fogok megállni
2012. ápr. 28. 18:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha tényleg kiköltöztél külföldre és állampolgár vagy, akkor a keresztnevedhez felvehetsz egy japán nevet, de a vezetékneved, és a keresztneved ugyanúgy marad. (az állampolgár nem biztos, de így logikus)
2012. ápr. 28. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!