Ha általános iskolában angolt tanultam, akkor az olaszt vagy a németet célszerűbb 2. nyelvnek tanulnom a középiskolában?
Szerintem a németet célszerűbb.
Elején nehéz, de utána egyre könnyebb.
A német nyelv valóban nehéz, de szerintem csak addig, amíg a "váz" össze nem áll. Utána sokkal egyszerűbb és logikusabb mint az angol. Az angolnál az elején egyszerűbb, könnyű gyorsan elérni egy látványos szintet, de aztán jönnek az apró finomságok...
Végzett angol-német szakos tanárként kezdtem olaszul tanulni, de nekem nem ment, feladtam.
Én mégis inkább az olasz nyelvet javasolnám, mégpedig azért, mert így nyitsz a latin nyelvek felé is. A legtöbb német beszél angolul, minimális, nem zavaró akcentussal, de egy angolul jól beszélő olasznak még mindig erős az akcentusa.
Persze szempont a személyes érdeklődés is. Ha vonz valamelyik nyelv, ország, kultúra, akkor válaszd bátran azt a nyelvet!
a tanár hsz-t igazolnám :D (ha már egyáltalán szükség van rá)
Angol után németet tanulok, és annyiban nem tapasztalom csak, amit mondtál, hogy hiába lenne könnyebb a német, hiába "felfelé nehezedik az angol", én még mindig könnyebbnek tartom az angol beszédet, írást, még a komolyabb fajtából is :D megérteni azt biztosan könnyebb(nekem)
hát mondjuk ez alap lenne
mivel nagyon lassan fordít az ember fejben :D
+van amit nem lehet :D
de én az angollal vagyok így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!