Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Volt már, hogy megállítottak...

Volt már, hogy megállítottak az utcán titeket és kérdeztek valamit külföldiül, amilyen nyelven alig tudsz valamit?

Figyelt kérdés
Ha igen mit sikerült kinyöszörögnöd?
2012. ápr. 13. 16:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Legtöbbször angolul szólítanak meg. Beszélni egyáltalán nem tudok, de megértem. Ha a közelben van, amit keresnek, akkor mutogatom nekik, hogy kövessenek, és elviszem őket oda.
2012. ápr. 13. 16:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Volt már, de olyankor visszakérdezek, h "english?" és általában átvált mindenki... akkor meg már megy gördülékenyen
2012. ápr. 13. 16:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is megértem, de utoljára mikor ilyen volt megkérdezték, hogy beszélek-e angolul, mondtam hogy nem és folytatták tovább a kérdést. A megmutatásra én is gondoltam, csak nem volt annyira közel a cél.
2012. ápr. 13. 16:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, de mivel angolul és németül folyékonyan beszélek, nem szokott baj lenni. Bár már igazítottam el olaszokat meg franciákat is, de az inkább activity volt.
2012. ápr. 13. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Végső esetben rajzold le. De tapasztalatom szerint, ha valaki valamit meg akar érteni, mindegy, tud-e az adott nyelven, legfeljebb kicsit tovább tart a beszélgetés.
2012. ápr. 13. 16:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Végül nekem is sikerült elmagyarázni, csak szerintem elég nevetséges volt, amit csináltam. Egyébként németül jobban tudok, az valószínűleg sikerülne.
2012. ápr. 13. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Volt h olaszul kérdezett tőlem vmit egy pasas a Keletiben, és vmennyire tudok is olaszul, de olyan fura tájszólása volt, h semmit nem értettem a kérdésből, így aztán segíteni se tudtam neki.
2012. ápr. 13. 19:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Most már majdnem tökéletesen beszélek németül, viszont korábban míg otthon voltam nem nagyon beszéltem nyelveket. tanultam angolt, németet, franciát, meg spanyolt is egy kicsit..... De mondjuk azt, hogy egyiken sem beszéltem.

De amikor egy turista kérdezett valamit, s a négy nyelv közül valamelyiken megszólalt, általában tök jól megértettem, hogy mit akar, aztán kézzel-lábbal-papírral elmakogtam nekik a választ. :)

Jaj, olyan büszke voltam mindig magamra utána :)

2012. ápr. 14. 12:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Én általában ilyenkor jövök rá, hogy milyen jó lenne tudni angolul. Csak hát az angol egy olyan nyelv, amit nehéznek tartok és a német után csak harmadiknak tervezem megtanulni. Ha egyáltalán valaha megtanulom.
2012. ápr. 14. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!