Mire használjuk (ha egyáltalán használjuk) azt a kifejezést, hogy "feketén" kérjük a kávét?
Figyelt kérdés
Tegnap a kocsmában a pincérnő megkérdezte, hogy hogyan kérem a kávét. Elmondtam párszor(süket a nő), hogy "feketén". Azt akartam mondani hogy tisztán kérem, semmit ne tegyen bele. Erre kihozta cukrosan. Később anyámmal összevesztünk rajta, hogy hogy kell megmondani, ha nem kérek cukrot a kávéba. Szerinte "keserűn" kell kérni. Szerintem ez nevetséges. Ő azt mondja, hogy olyan, hogy "fektén", nem is létezik.2012. ápr. 1. 23:23
1/6 anonim válasza:
Én soha életemben nem hallottam még azt a kifejezést, hogy "keserűen". Én mindig a "feketén" jelzővel hallottam csak, és tudomásom szerint is azt jelenti, hogy simán.
2/6 anonim válasza:
Feketén vagy feketekávé: nem raknak tejet bele.
A cukrot SOSEM teszik bele a kávéba, mellé adják!
Ez egy nagyon ócska kóceráj volt, ha a színfalak mögött megcukrozta...
3/6 anonim válasza:
Az, hogy "feketén", nem azt jelenti, hogy semmi nincs benne, hanem hogy tej, tejszín nincs benne. Az is feketén issza a kávét, aki megcukrozza. Viszont az milyen barom dolog már, hogy eleve megcukrozva hozzák ki a kávét? Azt mindenki magának teszi bele, pláne, hogy nem is mindenki ugyanolyan édesen szereti.
Szerintem legközelebb mondd azt, hogy üresen, vagy hogy tej és cukor NÉLKÜL kéred, bár ez elég ótvar hely lehet, ha ők önhatalmúlag megcukrozzák.
4/6 anonim válasza:
Mi is a feketén-t használjuk az üres kávéra, ha kell bele valami úgy kérjük, hogy tejjel és cukorral, de a jobb helyeken mellé raknak mindent és teszel bele amit akarsz.
5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. nem valami jó hely, ez igaz. de a másik pincérnőjük kihozta szépen a cukortartót, csak ez az idióta nem. na mindegy, legközelebb kitalálok valamit.
2012. ápr. 2. 21:50
6/6 anonim válasza:
ööö én azt hiszem, hogy TÖRÖKlav a helyes megoldás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!