Angol után tényleg nehéz a német? Mert azt hallottam. Veletek hogy volt?
Angol után elég nehéz volt a német. A nehézség fő okai:
- Erősen szabályozott mondatszerkesztés
- Erősen ragozós nyelv
- Az igék mellett a főnevek és melléknevek is szabályok szerint kapnak ragokat, végződéseket
- A főnevek nemének pontos ismerete nélkül nem lehet helyes mondatot összerakni, bár nyilván érti majd egy német.
Én 6 hónapot szórakoztam vele napi 30-60 percben, hogy az alapfokúnak neki merjek vágni. Meló mellett, heti 1 alkalommal jártam tanárhoz. Csak a 3. hónapban állt rá az agyam a németre, mikor már betanultam közel 1.000 szót és kifejezést.
Szóval nehéz nyelv, de ha az elején nem adod fel, ugyan olyan jól használhatóvá válik, mint az angol!
Német gimibe járok, sok tantárgyat tanulok németül, ha minden jól megy németül fogok érettségizni is.
Tavaly nyelvi előkészítőbe jártam (0. évfolyam ha valaki úgy ismeri) mert habár ált. iskolában 8. évig szórakoztam a némettel, még mindig nem voltam oyan szinten hogy elkezdjem német nyelven a tanulmányaimat. (jó, nem is hajtottak agyon minket a nyelvtanulással)
Az osztályban volt olyan csoport akik soha nem tanultak németül, ők angol után kezdték a németet. Heti 20 németóra, német anyanyelvű tanárok mellett mostmár ők is nagyon jól beszélnek. :)
Ők nekem mindig panaszkodtak h nem igaz h minden istenverte igét, melléknevet, melléknévből képzett főnevet, névelőt ragozni kell. :D Viszont most sokan közülük ugyan úgy mint én, németül tanulják a tantárgyak legalább felét, plussz a negyedét két nyelven. Nem lehetetlen, csak szorgalom kérdése :)
Én 12 évet tanultam iskolában németül, le is tettem az alapfokú nyelvvizsgát belőle. Később két évet éltem kint Angliában, majd Németországban próbáltam elhelyezkedni. Egy interjú beszélgetésen a leggyakoribb hibám az volt, hogy elkezdtem a mondatot németül és angolul fejeztem be.- de a legnagyobb gond az volt, hogy nem vettem észre azt, hogy angolul beszélek, és nem németül. Végül mégiscsak itthon maradtam.
Mindent összevetve, szerintem egy kommunikatív angol után piszok nehéz a német- (sőt, bármelyik nyelv)- de bele lehet jönni, csak kitartás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!