Miért nem fogadják el sokan a Finnugor nyelvrokonságot?
Én soha nem fogom elhinni ezt a finn- magyar nyelv "mesét/valóságot" nekem egyszerűen érthetetlen hogy miért hiszik annyira az emberek hogy biztosan a mi rokonaink.
de ha ennyire tudod a magyarok történelmét akkor kérlek mondd el hogy miért nem ismerjük a történelmünk? miért van egyes egyiptomi piramis belsejében Székely-Magyar rovásírás? mi miért nem tudtuk hogy már őseink sokkal régebben jártak Egyiptomban és ezt miért tudják az Izraeliek? miért nem tudták kideríteni nyelvünk korát? miért lennének fejlettebbek a görögök mint mi akik már sokkal fejlettebb nyelvet beszéltünk? miért nem alkalmas a rovásírás a történelmünk feljegyzésére(amikor nem csak betűket de összevonásokat is könnyen lehetett alkalmaznia betűkihagyásról nem beszélve) arról nem beszélve hogy a magyar nem is volt pogány mert volt istenünk akit Teremtőnek hívtunk.
de ami tény hogy te hiszel a te mesédben én hiszek a sajátomba és lehet hogy a Marsról jöttünk...(és azt többen is mondták a magyarokról hogy nem e-világi, Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok. (Isaac Asimov)
Te uramjézus, ennyire hülye csak te lehetsz :D
Egyiptomban magyar/székely rovásírás? Ezt a baromságot mégis honnan szedted?
A magyarok istenét nem Teremtőnek, hanem Öregistennek hívták. Ezen kívűl teljesen más volt, mint a kereszténység, sokkal jobban hasonlított a skandináv és a sztyeppei népek hitvilágához (életfa stb.)
inkább kussolok mert már így is sokat írattam veled.
bocs mindenért.
neked van igazad, oké?
nem fogok vitázni inkább hagyom hogy nyugodt lelkiismerettel fejezzük be a trécselést, mint hogy egy ilyen "hülyére" pocsékolnád a drága időd s energiád. egyszóval: Szia!
Kedves Toushin Raizen!
Ha rám gondoltál, én nem mondtam, hogy hülye vagy. Az egy másik válaszadó. :D (50%). Ezeket az egyiptomi állításokat honnan veszed? Ki állította fel őket?
"Azért mert akik támogatják általában baloldaliak és megpróbálják eltusolni a magyarság történelmi és kulturális érdemeit. Primitív, barbár népnek próbálnak beállítani amikor Európa egyik legősibb nemzete vagyunk."
Jelentem: jobboldali vagyok és elkötelezett a magyarság kultúrája mellett. A finnugor rokonság nem hit kérdése, hanem tudományos tény. Tudományos eszközökkel még senki nem cáfolta meg. Büszke vagyok azokra a békés, dolgos népekre, akik a nyelvrokonaink.
"Az apukám finn, de magyarul is megtanult. Szerinte egyáltalán nem hasonlít a finn-és a magyar nyelv, kb. 9 szó kivételével. Talán ezért...."
Apukád nyelvész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!