Ha valaki egy olyan országba tervezi az életét, amelyiknek a nyelvét egyáltalán nem beszéli, akkor egy idő után meg tudja tanulni azt a nyelvet magától?
14:47
A flamand övezetben nem fogják felvenni sehova, ha csak franciául beszél, és nem sokáig fogják tűrni azt sem, ha elvárja a külföldi, hogy csak a kedvéért franciául beszéljenek. A belgák 56%-ának a flamand az első nyelve, csak 38%-nak francia, azért képzelik egyesek, hogy a francia a többségi nyelv, mert Brüsszelben a francia van többségben, de Belgium nemcsak Brüsszel.
Ha nyelvtudás nélkül mész ki, akkor te leszel az utolsó lábtörlő, akit mindenki kihasznál, nem fizetnek meg rendesen és nem tehetsz ez ellen semmit, hiszen még azt sem tudod elmondani, mi a gondod. Ha magyarokhoz mész, akkor ez kicsit könnyebb.
Igen, meg lehet tanulni egy nyelvet az adott környezetben, én németül kizárólag a TV-t nézve megtanultam (itthon), de nekem a német negyedik nyelv, szóval a készség az megvolt.
Az a legjobb, ha elmész egy alapszintű intenzív francia vagy holland nyelvtanfolyamra (attól függően, hogy melyik városba mész), majd elkezded a kedvenc filmedet, sorozatodat az adott nyelv szinkronjával és magyar felirattal (később ugyanazon nyelv feliratával) nézni, így a hétköznapi szófordulatok gyorsan rögződhetnek.
Ha nincs alapod és egyébként sem vagy nyelvzseni, akkor sok év alatt is csak az alapokat tanulod meg, míg ha már tudsz valamennyit előre, akkor pár hónap alatt kommunikációs szintre érsz, két év alatt pedig folyékony tudásod lesz.
Azonban egy korábbi hozzászólóhoz csatlakozom: először anglul tanulj meg. Angol nyelv nélkül egyszerűen nem tudsz előre jutni. Nyaralástól az internetes információkon és üzleti tárgyalásokon át a filmekig mindennek az angol az elsődleges és legkönnyebben hozzáférhető nyelve.
Angolul minden komoly ember tud. Ha te nem, nem fognak komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!