Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tényleg igaz, hogy a magyarok...

Tényleg igaz, hogy a magyarok tudnak a világon a legjobban káromkodni?

Figyelt kérdés

És hogy nálunk van a legtöbb trágár szó?

Ez igaz?

(amúgy kíváncsi lennék hogy más nyelvekből ki milyen trágár szót ismer:P gondolom ezt ide nem lehetne leírni)

2012. márc. 6. 17:15
1 2
 11/12 vilag ***** válasza:
100%

Hát nem mindegy, hogy milyen az a káromkodás. Ha szép lehet vele ízesíteni egy nyelvet elég jól még hozzá. Amúgy szerintem azért lehet ezt megcsinálni, mert ragozó nyelv, így egy-két toldalék hozzáadásával amúgy össze nem illő szavakat lehet egymásba fűzni, és ebből lesz Karádi őrmester káromkodása.:

Hogy az a balatonberényben napvilágot látott,sikoltozásokba öltöztetett, ködmömbe bujtatott , rézhasú , nagy fejű, szultán udvarát megjárt , csősz kunyhóban elrejtett , pikkely páncélt hordó, fafogú rézfürésszel megsebzett ,bronztérdű, repedt sarkú ,büdös szájú, ritka fogú ,csempeszobában felneveltetett, mocskos, tetves, rabló, Mari néni!" ugye-ugye!

De mondjuk inkább mint, hogy megüssem. És itt a következő: Olyan ez a káromkodás, mintha valami zsilip lenne amivel kiengedem a gőzt.

Készült egy tanulmány arról, hogy milyen hatásai vannak a trágár beszédnek. Ebben az volt a lényeg, hogy egy tál jeges vízbe tették emberek a kezüket ameddig csak bírják. Az egyik csoportnak szabad volt káromkodni, a másiknak nem. Azok akik káromkodhattak átlag vagy 10 mp tovább bírták.

Viszont azt is kimutatták, hogy minél többet használjuk annál kevésbé hatásos, ugyan is ez serkenti azokat a hormonokat, amik segítenek elviselni a fájdalmat.

Vagyis minél mocskosabb szájú az illető annál kevésbé van hatása. :9

2012. márc. 16. 22:02
 12/12 ehtu válasza:
én is székely vagyok.a nagyapám néha olyat mond,hogy a legkacskaringósabb dumákat elészedi,ha vmegbotlik,vagy ha valami nem jól dikerül.én is örököltem a jó káromkodés génjét.
2013. febr. 2. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!