Hogy írják helyesen? Hízlalt vagy hizlalt.
Figyelt kérdés
(Pl. egy disznó vagy valami). Mindkettő változatot sokat látom de melyik a helyes?2012. febr. 29. 21:08
1/9 geramatyi válasza:
Sztem hízlalt,de a neten mindkettő estre rátaláltam...
2/9 A kérdező kommentje:
ja, én is. Ezért vagyok tanácstalan. De azért kössz.
2012. febr. 29. 21:18
3/9 anonim válasza:
Hm. Épp most akartam megmagyarázni, hogy szerintem miért 'hízlal', mire a word korrektor aláhúzza és elbizonytalanít... Ezt azért leírtam, hátha jön rá logikus válasz, nagyon érdekel:)
4/9 anonim válasza:
nem kell messzebb menni, mint a Magyar helyesírási szótár. Ott hizlal található, rövid i-vel.
5/9 anonim válasza:
Nem kell logikát keresni abban, hogy röviddé változik az í, sokszor van ilyen, ha toldalékot illesztünk egy szóhoz, pl. út/utat, víz/vizes, tűz/tüzel stb.
6/9 anonim válasza:
Ezt a Fogyókúrák kategóriában kéne megkérdezned :D
7/9 anonim válasza:
Itt is ezt a kérdést feszegetik és egész érdekes válaszok születtek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__215711..
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. máj. 4. 09:21
9/9 anonim válasza:
hizlal!
én ilyenkor mindig szótárt veszek elő,ha elbizonytalanodom,neten sok minden lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!