Most logikusan átgondolva, milyen nyelveket érdemes tanulni? Részletek lent.
Az a helyzet, hogy nem szeretnék már túl sok időt tölteni különböző nyelvek tanulásával, mert bár érdekelne, egyetemre szeretnék menni és komolyabb dolgokkal foglalkozni.
Tudom volt már pár hasonló kérdés, de ott mindig azokat tanácsolták az emberek a kérdezőknek, ami nekik kedves és nem igazán gondolták át...
Szerintetek napjainkban és az elkövetkezendő években melyik nyelv a meghatározó? Vagy mely nyelvek azok?
Véleményem szerint mindenképpen figyelmet kell fordítanom az ANGOL nyelvre.
Egyébként ezeket tanultam eddig (egyikből sem vagyok kiemelkedően jó, úgy értem még mindegyikkel kellene foglalkoznom): angol, német, spanyol, latin, japán.
Igazából már van véleményem a dologról, de gondoltam nem árthat "meghallgatni" másokét is.
Nyilván attól is függ, mi akar lenni az ember. Nos, engem több dolog érdekel, így ez előttem még nem egészen tiszta.
Viszont valószínűleg ki kell mennem Amerikába (már csak azért is, mert országunkban akad, amire nincs is kereslet). Kacérkodom a gondolattal, hogy valamilyen orvos leszek, mert igazából mindig is érdekelt az ilyesmi. Ezért (és mert valamiért kiskorom óta tetszik) érdekel a latin nyelv. Továbbá gondolom hasznos is lenne.
Na szóval a lényeg, hogy szerintem az angol az egyik legmeghatározóbb nyelv. Szóval ez mindenképp kellene nekem, főleg ha Amerikában fogok élni/dolgozni.
De elég ha ez mellé már csak a latint tanulom???
Végül is sok tudós, kutató, és orvos van aki leginkább csak angolul beszél (bár nekik az az anyanyelvük) és mégis utaznak a világban, dolgoznak más országokban is stb.
Mit gondoltok a témáról, szerintetek is elég a magyar+angol+latin kombináció?
Örülnék, ha végre lezárhatnám a témát, de azért néha kétségeim vannak, nem fogok-e kellemetlen helyzetbe kerülni emiatt. De mivel az angol ennyire meghatározó így pl. a francia és német tudósoknak is meg kell azt tanulniuk, nem? Tehát akkor csak nem lesz probléma, nem?
Elnézést, kissé hosszúra és körülményesre sikeredett a leírás.
Jó, elolvastam. Ahogy látom ezekre nekem nem kell különösebben reagálnom. :)
De persze hálás vagyok érte, hogy leírtátok! Mindenkinek köszönöm, aki időt szánt a kérdésemre.
"Most logikusan átgondolva, milyen nyelveket érdemes tanulni?"
Angol. Másodsorban német, francia, orosz. Harmadsorban spanyol, portugál, japán, negyedsorban pl. holland, olasz stb.
"Az a helyzet, hogy nem szeretnék már túl sok időt tölteni különböző nyelvek tanulásával, mert bár érdekelne, egyetemre szeretnék menni és komolyabb dolgokkal foglalkozni."
Akkor angol, ez kell minden tudományos munkához. És nagy előny a német is. A többinek nagyon korlátozott a jelentősége tudományos területen, bár az orosz valamelyest labdába rúg.
"angol, német, spanyol, latin, japán"
angol, német - egyértelműen fontosak
spanyol - semmi hasznát nem veszed, ha nem spanyol nyelvterületen kívánsz élni
latin - csak történészként, levéltárosként, filológusként hasznosíthatod
japán - korlátozott mértékben hasznos (Ázsia "németje"), de nagyon sok idő megtanulni, így nem térül meg a befektetés
"Kacérkodom a gondolattal, hogy valamilyen orvos leszek"
Akkor szükséges az angol és annak az országnak a nyelve, ahol lakni fogsz, mert nyilván ki akarsz vándorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!