A bolgárok miért bolgárok, és miért nem bulgárok?
Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 20:38
11/14 anonim válasza:
"Elismerem, hogy egy tudományos vitában idézve lehet csak érvelni, de ez olyan fórum?"
Elhangzott két tényállítás. Mindkettő igaz.
Tehát:
1. Néhol bulgárnak mondták a bolgárt
2. Más helyeken pedig bolgárnak, és ez volt hivatalos.
Mindkét állítás igaz. Talán most mondom el ezt harmadszor. De mivel mindkettő igaz, és mivel (1)-ből nem következik semmilyen módon, hogy (2) nem igaz, ezért helyes a gondolatmenet, amit leírtam. És hiába igaz (1), ez nem cáfolja az általam leírt gondolatmenetet.
Vitát próbálsz látni ott, ahol igazából nincs vita.
12/14 mustafa33 válasza:
Nem, éppen én nem gerjesztek vitát, nem bizonyítottam, nem támasztottam alá állításomat idézettel. Csak egyszerűen kimondtam egy létező helyzetet. Ez nem cáfol más véleményt, más lehetőséget, más realitást. Csak egy tényt közöl. Egy dolgot viszont cáfol, a kizárólagosságot. De nem vonja kétségbe a Te állításodat sem.
13/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy még a török eredetű népcsoportot, hívták bolgárnak. A szláv elitlakosság betelepülése után beszélhetünk bulgárokról és bulgár nyelvről. Szerintem a mai szlávnyelvű népcsoportra hibás a bolgár kifejezés használata és fülsértő is.
14/14 mustafa33 válasza:
Bulgaria Magna - Nagy Bulgária létező államalakulat volt az onogur-bolgárok országa. A balkáni Bulgária másképpen magyarul Bolgárország. De bulgár kollégám Blgari-nak ejtette ha sajátjairól beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!