Megmondanátok nekem mit jelentenek ezek az angol szavak, toldalékok? (FONTOS)
thought
enough
when
it
at
been
has
succesful
him
I've
I'll
as
to
gotta
got
let
mean
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS !
thought- gondol mútidőben
enough-elég
when- mikor amikor
it- ez, az ezt azt
at- hely vagy időhatározó is lehet (meg sok minden más) pl. at 5 - ötkor at the cinema a mozinál
been-be 3. alakja magában nem használható "van" múlt idejű alakjaként használható (present perfect és past perfect esetén meg lehet szenvedőben meg még kismillió helyen)
has-több jelentésben is használható akár segédige vagy úgy hogy neki van valamije
succesful- sikeres
him - őt (fiú)
I've- nekem van ha a 've után nincs más vagy a have csak segédige
I'll - i will én fogok valamit csinálni a will segésige meg kell még határozni hogy mit
as - úgy, olyan, mint
to rengeteg jelentése van pl. to+ személy-neki to+ hely- oda
gotta- amerikaiban használják gyakrabban sziontén rengeteg jelentés akár úgy is hogy gotta+ ige valami meg kell csinálnom
got- kap múltidejű alakja amellett meg nagyon sok helyen használható prepozíciókban is akár
let - let+személy+ige hagy valakinek megtenni valamit
mean-jelent(valamit) , akár gonoszt is jelenthet vagy ha úgy használod hogy I didn't mean it.-Nem úgy gondoltam .
then- akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!