Gondolom én, hogy a kézmozdulattal arra utal, ahogy mi azt mondjuk: lefordít valamit. Más nyelven ezt nem így mondják, ezért gondolom nem is így mutatják.
Vagy pl. ott van az a kifejezés, hogy "kormány". Ezt még a parlamenti közvetítésekből tanultam meg, de a jelnyelvben is a kormány jelentheti pl. a biciklikormányt is, de átvitt értelemben az ország vezetőit is.
2011. dec. 27. 10:14
2/6 anonim válasza:
Az ausztral (AUSLAN) jelnyelvben ugyanigy mutatjak. De biztos vagyok benne, hogy vannak kulonbozo jelzesek, nem mind egyforma, nem nemzetkozi.
A British signlanguage-ben lattam mar elterot az ausztraltol.
2011. dec. 27. 14:12
3/6 anonim válasza:
Köszi, ezt nem tudtam. Akkor nem abból származik ez a jel, amire én gondoltam. Mindegy, ez már csak az én okoskodásom volt, viszont arról már több helyen olvastam, hogy a jelnyelv nem teljesen nemzetközi, mert a helyi nyelvre (is) épül.
2011. dec. 27. 15:55
4/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem nemzetközi, csak jobban hasonlítanak egymásra, mint a beszélt nyelvek, és tényleg átvettek egyes elemeket a helyi beszélt nyelvektől. Állítólag a siketek néhány hónap alatt megtanulnak egy új jelnyelvet.
2011. dec. 27. 17:54
5/6 anonim válasza:
Engem az érdekelne hogy ha valakit érdekel a nyelnyelv és nagyon szeretné tanulni akkor van-e olyan lehetősége hogy csak a nemzetközit megtanulhatja-e? És ha igen hol? Nézegettem interneten de megmondom őszintén nem találtam semmi használhatót! Valaki esetleg tudna segíteni?
2013. júl. 29. 16:03
6/6 anonim válasza:
A SINOSZ-nál biztos tudnak olyat, aki ismeri a nemzetközi jelnyelvet, és hajlandó is tanítani. Minden megyeszékhelyen van központjuk, bár lehet, hogy csak Budapesten tudnak neked tanárt találni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!