Tetszenek a szláv nyelvek (főleg a lengyel, ukrán és a cseh). Vannak még így vele emberek?
nekem az orosz nyelv nagyon tetszik... meg a ultúra meg áhh...minden.. :D lehetséges hogy ezt fogom egyetemen tanulni :)
még a lengyel is érdekel... mondjuk ezzel nem foglalkoztam még annyira.
Nekem az ukrán a legnagyobb kedvencem... Olyan szép, dallamos, mellé a kultúrájuk is csodálatos. Csak hát itthon mindenki az orosszal veszi egy kalap alá, pedig szerintem teljesen más. Tetszik még a fehérorosz is, de az már egy kicsit keményebb hangzású.
A lengyel hangzásra olyan, mint az ukrán, elég jól megérteni, de az írott szövegekkel sosem boldogultam.
A csehhel nem volt tapasztalatom, de olyan kis aranyos nyelvnek tűnik a húszmillió mássalhangzójával...
Ami egyáltalán nem tetszik: orosz, szlovák. A falra mászom tőlük.
Az orosz szép, a lengyel még elmegy. A cseh és a szlovák az "olyan csúnya, hogy az már szép" kategóriába tartozik, viccesen hangoznak. A délszláv nyelvek nem hangoznak rosszul, de semmi különös, kicsit unalmasak. Az ukrán meg olyan, mint egy orosz-szlovák keverék, azaz nem túl szép.
Persze kétségtelenül szebb nyelvek a szlávok, mint mondjuk az olasz vagy a legtöbb angol változat.
"A cseh és a szlovák az "olyan csúnya, hogy az már szép" kategóriába tartozik, viccesen hangoznak."
A cseh nyelvnek van egy érdekes jellegzetessége, éspedig az, hogy a viccek ezen a nyelven "ízesebbek" mint pl. a hozzá nagyon hasonlító szlovákban. Ezt maguk a csehek is tudják, nincsenek is híján a humorral. Tisztában vannak vele, hogy a nyelvük mire alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!