Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit válaszolnátok röviden...

Mit válaszolnátok röviden ezekre a kérdésekre? ( német) ( ha csak párra tudtok válaszolni az is segítene)

Figyelt kérdés

1.Was würden Sie machen, wenn Ihr Partner arbeitlos wäre?

2.Was würden Sie machen, wenn Sie im Lotto 100000 Euro gewinnen würden?

3.Was würden Sie machen,wenn Sie ein Auto gewinnen würden, aberkeinen Führerschein hätten?

4. Was würden Sie machen, wenn Sie im Lebensmittelgeschäft erst an der Kasse bemerken würden, dass Ihr Geldbörse zu Hause gebleiben ist?

5.Was würden Sie machen, wenn Ihren neuen Nachbarn, drei starke Männer, sehr laut wären, Sie könnten in Ihrer Wohnung kaum noch schlafen?

6. Was würden Sie machen, wenn Sie im Urlaub an der Küste kaltes Wetter hätten?

2011. dec. 6. 17:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem segítek, mert úgy gondolom, ez egy házi feladat a következő német órádra. A feltételes mód fontos része a nyelvnek, meg kell tanulnod!
2011. dec. 6. 17:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Wenn mein Partner arbeitslos wäre, würde ich sparsamer leben.

Wenn ich im Lotto 100000 Euro gewinnen würde, ließe ich mir an der Meeresküste eine Villa bauen.

Wenn ich ein Auto gewinnen würde, und noch keinen Führerschein hätte, würde ich mich in die Fahrschule einschreiben lassen.

Wenn ich erst an der Kasse bemerken würde, dass meine Geldbörse zu Hause geblieben ist, würde ich mich entschuldigen, und die Kassiererin darum bitten, die Waren in meinem Einkaufswagen so lange aufzubewahren, bis ich meine Geldbörse von zu Hause abgeholt habe.

Wenn meine Nachbarn, also die genannten starken Männer viel zu laut wären, würde ich sie höflichst darum bitten, sich woanders zu amüsieren.

Wenn ich im Urlaub an der Küste kaltes Wetter hätte, würde ich mit meinem Mann Karten spielen.

2011. dec. 6. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Megírtam neked a válaszokat, remélem, kisegítettelek egy kicsit a bajból. Ha valamelyik mondatot nem érted, írd meg, de a feltételes módot is szívesen elmagyarázom, ha nem érted.
2011. dec. 6. 20:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Megértem az első válaszolót, valahol véleményem szerint is igaza van.

A második válaszolónak köszönöm a segítséget és a felajánlást, hogy segítene. Azért nem értek egyet részben a 1. válaszolóval, mert a magát a nyelvtant (feltételes mód)tudom csak utálom az ilyen feladatokat mert mindig valami hülyeséget válaszolnék és válaszolok is az ilyen kérdésekre és kíváncsi voltam rá, hogy mások mit válaszolnának, hátha értelmesebbek a válaszaik, mint az enyémek.

köszi még1x

2011. dec. 8. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!