Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Megéri tanulni horvátul?

Megéri tanulni horvátul?

Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
olyan nyelveken éri meg tanulni,amiket a legtöbben beszélik a világon...angol,német,francia,olasz,esetleg még a kínai
2009. máj. 8. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kihagytad a spanyolt, az arabot és az oroszt.

De egyébként semmi baj a horváttal, kedves kérdező. Hogy megéri-e, az mindig attól függ, hogy mik a terveid. Ha pl. pécsi vagy és valami horvát kulturális vagy kapcsolati helyen akarsz dolgozni, akkor pl. rendkívül jó választás, de ugyanígy az akkor is, ha az idegenforgalomban szeretnél dolgozni, és később esetleg Horvátországba is kimennél.

Amúgy egy kimondottan aranyos nyelv, szerintem, talán még az egyik legnormálisabb a szláv nyelvek közül, plusz pár szava még egyezik is a magyarral. A macska pl. náluk is macska, meg a csizma, meg ilyesmik... Szóval jópofa.

De ha egyszerűen csak érdekel, még akkor is megéri. Soha, semmilyen nyelv tanulására nem lehet ráfaragni, mert mindenképpen előnyhöz juttat - ha mással nem is, hát legalább azzal, hogy egy újabb gondolkodásmóddal ismertet meg, új látószöget ad.

2009. máj. 8. 20:07
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

nem éri meg

csak ha ki akarsz költözni horvátországba

2009. máj. 8. 20:46
 4/6 anonim válasza:
90%

Még jó hogy!Azért mert Q..va jóó csajok vannak(ha fiu vagy)Ha meg lány akkor nemtom mert én fiu vok!De szerintem megéri!!

XDDDD

2009. máj. 9. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

a horvát pasik is nagyon jók :)

komolyra fordítva, én azt tanulok, szerintem megéri. ha beszélsz egy szláv nyelvet, a többiből már nagyon sokat megértesz, a horváttal pedig a szerb meg a bosnyák majdnem teljesen megegyezik. turizmusban is jó, meg Horvátországnak van jövője gazdaságilag is meg mindenhogyan, szerintem megéri.

2009. máj. 15. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem igen de nehéz lesz! olyan mint a szerb nyelv majdnem minden ugyanaz benne, csak néhány szót másképp irnak vagy ejtenek, én szerbiai vok és a suliban szerb-horrvátot tanulunk!!!!jó nyelv!!!!
2010. aug. 12. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!