Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az, hogy vájtfülű?...

Mit jelent az, hogy vájtfülű? Mire/kire/mikor mondják?

Figyelt kérdés
Annyiszor hallottam már,de nem tudom... :S
2009. máj. 6. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Akiknek nagyon jó a hallásuk. Olyan dolgokat hallhatnak meg pölö egy muzsikában, amit egy átlagos ember nem.
2009. máj. 6. 20:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem elég meghallani, fel is kell tudni ismerni. Tehát szükséges hozzá zenei ismeret is. Vagyis az, akinek jó hallása ÉS zenei képzettsége van, rájuk mondják ezt.

Pl. ha valakinek abszolút hallása van, de semmi zenei képzettsége, az nem lesz vájtfülű, mivel nem tudja beazonosítani azt, amit egy esetleges zenei képzettséggel rendelkező, de csak "relatív halló" be tud. Ekkor utóbbi a vájtfülű és nem az előbbi.

2009. máj. 6. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz abszolut hallás, hogy valaki vájtfülű legyen
2009. máj. 6. 23:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Pont azt írtam én is a kettővel ezelőtti válaszban. Lehet valakinek abszolút hallása, ha zeneileg képzetlen. Ekkor ő nem vájtfülű. De lehet egy zeneileg fogékony személy, abszolút hallás nélkül vájtfülű, mert "kihallja" a hibát.
2009. máj. 8. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!