Horvát vagy szerb, esetleg szlovén?
Első válaszolónak: ugyan semmi közöm a kérdéshez vagy a kérdés kiírójához, de MI A FRANCÉRT kell mindenkinek mindenhová beböfögnie a hülyeségét az angollal kapcsolatban?
ON:
Gyakorlatilag mindegy. Nagyon hasonló nyelvek, nagyjából annyira, mint a cseh és a szlovák. Amúgy egész szép teljesítmény három szláv nyelv! Én is hasonlót tervezek, csak én orosz/lengyel/szlovák felállásban; eddig az orosz megyeget, a többit még nem kezdtem el. Egyébként ha már itt tartunk, az orosz talán a legkönnyebb szláv nyelv, bár erről megoszlanak a vélemények.
20:26-nak
ne menjünk most bele ebbe... igen, tudom, hogy én kezdtem :) de ha most mindent elmondanék ezzel kapcsolatban, abból egy szép kis vita kerekedne, ami = egy hatalmas OFF... remélem megérted :)
Szerintem a szlovén a legérdekesebb, én azt választanám. Eléggé egyedülálló a délszláv nyelvek között is.
Szlovénia amúgy is klassz kis ország, szimpatikus, dolgos nemzet. Szívesen élnék is ott, ha bírnám a nyelvet.
Sok sikert a tanuláshoz!
Szerbiában élek, a nyelvet szeretem, beszélem - és merem állítani, hogy a horvátot is minden nagyobb gond nélkül megértem, sőt, beszélem is :) Tehát ha ez a kettő közül megtanulsz egyet - akkor tulajdonképpen kettőt beszélsz. Sőt, négyet, mert még a montenegróit és a boszniait is.
A szlovén már kicsit más, nagyobbak a különbségek, de okkal-móddal azt is megértem a szerb nyelv ismeretének hála. De ez van a macedón és a bolgár nyelv esetében is.
Tehát a Balkánon nincs gondom, mindenütt meg tudom értetni magam.
Magyarul és angolul természetesen beszélek mindezek mellett, és kacérkodom az orosz elsajátításával, mert tetszik nagyon. És a portugállal is ismerkedni kezdtem.
Szlovén <3
Végül mit választottál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!