Miért beszélek eme nyelven?
Hogyan lehetne megváltoztatni eme beszédi kötelékemet?
S miért elytem így a szavakat,mely gondolataitok vannak?
A Beszédem oly ókori és úrias pediglen én nem lenni e-féle
Segítségetekre hivatkoznák s szükségem volna a kedves tanácsaitokra!
Szia!
Háát érdekes egy szitu...:-)
Javasolnám neked hogy menj el egy blueskocsmába, igyál meg két sört, ugrálj kicsit a zenére és talán elmúlik...
Aztán ha hazamentél tedd fel a Metallica legújabb albumát a Death Magnetic-et hallgasd végig. Ha még addigra sem múlt el, akkor még két sör, este ismét kocsma és ezt ismételgesd day-after-day addig amíg el nem múlik...:-)
Tuti siker hidd el!
Ha netán ezekután rákapsz a piára, akkor irány az elvonó...:-)
elég gyér próbálkozás....tekintve, hogy az az ember, aki ilyen (egyáltalán nem ókori és úrias, hanem kb. néhány évszázaddal ezelőtti egyszerű magyar szóhasználat kicsit nyakatekerten ) nyelvhasználatra képes, először megtanulja a helyesírás és a magyar nyelvtan alapjait.
elytem: ejtem (még akkor is ha régiesen akarsz beszélni)
Mely gondolataitok vannak? : értelmetlen mondat, főleg a szövegkörnyezetben, a "mely" ide nem illett volna akkor sem, ha te nagyon erőlködsz,hogy régi magyarul beszélj...ide azok is "milyen" kérdőszót tettek volna,akik minden nap így beszéltek
A Beszédem: Miért kezded kétszer a mondatot?most akkor A beszédem, vagy Beszédem?
én nem lenni e-féle: ez inkább úgy hanzik, mintha egy japán túrista mondta volna,aki megtanult pár szót magyarul, de semmiképp sem régiesen
hivatkoznák: kik? azt hittem egyedül vagy... egyes szám első személyben a helyes alak: hivatkoznék
Szóval a kedves tanács: Mielőtt megpróbálsz költőien fogalmazni régies nyelvezettel, tanuld meg rendesen írni és beszélni a mai magyar nyelvet! Ha ez már sikerült, olvass el néhány verseskötetet (ajánlom Csokonayt,Petőfit és kortársait, és mindenki mást aki akkoriban alkotott). Majd utána próbálkozz megint!
nem fogyasztok alkoholt.
Ti pedig hitetlenek,ne hidjetek...
lassan 3 esztendeje hogy itt lakok Magyarországon.
Köszönöm eme tanácsokat!
hitetlen vagy te is.
nem hiszel a nyelvemben.
Én hiszek a nyelvedben!!Dugd a kutya seggébe!!
Használni fog!!(A kutyának nem biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!