Milyen nyelvet tanuljak, ha nem megy az angol?
Hát halott beszéd értésénél csakis a gyakorláson van a hangsúly! Sok-sok-sok gyakorlás és menni fog, hidd el! :) Biztos eleve a németre állt már rá a füled.
Sajnos az angol ma már alapkövetelmény, de ha nagyobb lenne a gond, azt mondanám, hagyd a fenébe. Viszont tényleg nagyon fontos nyelv és ilyen hallott szövegértési problémákkal minden angolul tanuló küzd. Viszont tényleg csak a gyakorláson múlik a dolog. :)
Igen, a szövegértés a legkönnyebben fejleszthető. Nem kell hozzá aktív tanulás.:)
Nézd angolul a filmeket, egy idő után rááll a füled, még ha az elején nem értesz egy szót sem. Én is így voltam, aztán mostmár egész jól megy.
22:55-ösnek: én is beszélek németül, de az angol nem megy, pihentetem egy időre, majd talán később visszatérek rá.
Én spanyolon gondolkodom, nagyon tetszik a dallama.
Ez nekem is a nagy problémám. Németül jól beszélek, de az angol kiejtéssel még valahogy elvagyok, de a szövegértéssel nehezen boldogulok.
Én oroszon vagy olaszon gondolom. :)
Pedig az angolt meg kell tanulnod.
Gyakorlatilag angoltudás nélkül egy egyetemet el se lehet végezni, mert pl. egy diplomamunka írásához tisztában kell lenni az újabb szakirodalommal, ami főleg angolul van.
A beszédértés az angolban nehéz, de nagyon gyorsan fejleszthető.
Rá kell szánni az időt. Figyelmesen, azaz nem csak kikapcsolódásként, hanem komoly munkaként felfogva, meg kell nézni egy angol filmet felirat nélkül. Aztán újra és újra megnézni, meg más filmeket is. 10-20 óra gyakorlással nagyon jelentősen javulni fog a beszédértésed. Csak egyvalami nehéz: rászánni magadat, hogy ezt elkezdd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!