Francia r betű kiejtése?
Ki tudom ejteni raccsolva és azt is tudom, hogy hátulról, torokból ejtik, a nyelvcsappal.
De vannak szavak, amikben nehezen és túlerőltetve megy a kiejtése. Úgy értem, hogy nem tudom olyan lágyan kiejteni, mint a franciák néha. Pl. ha mássalhangzó jön utána, ők annyit mondanak, hogy [páhlé] én meg csak [páhhhlé]-nak tudom mondani, mint aki affektál
vagy például 'pour les yeux'-t csak úgy, hogy [puhhhh lézjö] ( az r betűt h-val jelöltem, mivel arra hasonlít a legjobban)
Értem. Akkor biztos úgy van. :)
Gondolom, francia tv-adókat nézel, meg francia nyelvű zenéket hallgatsz. Az is nagyon jó, sokat lehet tanulni: kiejtés, szókincs bővítés, mondatszerkesztés, stb.
Én az olasszal voltam így: könyvek, RAI Uno, zene... :)
Hát akkor még egyszer sok szerencsét!
Francia adót nem nézek, szerintem olyanunk nincs itthon. Francia zenéke múltkor keresgettem, de nem nagyon találtam jókat, egyedül M Pokorát. Ő k*rvajó:) Hallgatom is csomót.
Egyébként a livemocha.com-on tanulok meg néha a goethe-verlag.com-on meg mindenféle angol oldalon, ahol vannak magyarázatok.
Olaszt én suliban tanultam 4 évig:) De emiatt hihetetlen könnyű a francia is. Szóval pl. múlt idő, hogy áll össze, igeidők, melléknevek, főnevek neme, kötőmód - ezeket valakinek, aki nem ismer más latin nyelvet, azt sem tudja ,mi az. Nekem meg hálisten, már nem kell megtanulni, h. pl. imparfait-t mikor kell használni meg ilyenek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!